Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μόδα - Ομορφιά / Εναλλακτικές Θεραπείες: Τι σημαίνει και ποια είναι η κατάλληλη για εμένα;
Εναλλακτικές Θεραπείες: Τι σημαίνει και ποια είναι η κατάλληλη για εμένα;

Εναλλακτικές Θεραπείες: Τι σημαίνει και ποια είναι η κατάλληλη για εμένα;

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 1.00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υπάρχουν διάφορα είδη εναλλακτικών θεραπειών. Η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, η Ρεφλεξολογία, το Su Tzok, η Κρυσταλλοθεραπεία, το Shiatsu, το Pranic Healing, το Gua Sha Σώματος, η Yoga, καθώς και πολλά είδη μαλάξεων όπως η σουηδική, η ταΐλανδέζικη, τα ζεστά μπαμπού, το ζεστό κερί, το μασάζ με πέτρες κ.α.. Επίσης υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες αισθητικής και αντιγήρανσης όπως το Gua Sha προσώπου, η Rejuvance και η Face Yoga, καθώς και άλλες θεραπείες για την αποτοξίνωση του σώματος, όπως για παράδειγμα η Σάουνα, τα Λουτρά, οι Βεντούζες και η Βοτανοθεραπεία.

Ολιστική προσέγγιση

Τα κοινά στοιχεία των περισσοτέρων εναλλακτικών θεραπειών είναι ότι βλέπουν τον άνθρωπο ολιστικά. Ολιστικά σημαίνει όχι μόνο ως προς το σώμα, αλλά και ως προς το πνεύμα και την ψυχή. Οι περισσότερες εναλλακτικές θεραπείες έχουν τον ρόλο του να φροντίζουν ολιστικά το σώμα, δια μέσω των καναλιών ενέργειας (μεσημβρινοί) και των πηγών ενέργειας (τσάκρας) στο σώμα μας, ψυχή τε και σώματι. Έτσι, δίνουν στο σώμα την ενέργεια που χρειάζεται. Αυτή την ενέργεια την αισθάνεστε ως ξεκούραση, ζεστασιά και χαλάρωση, αλλά κυρίως ως ανακούφιση στα συμπτώματα που νιώθετε. Αδιαμφισβήτητα, οι εναλλακτικές θεραπείες δρουν τόσο στο υλικό σώμα, όσο και στο ενεργειακό.

Είναι εναλλακτικές…

…επειδή ακόμη δεν αναγνωρίζονται επίσημα από το Ελληνικό Κράτος. Όμως να ενημερώσω ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ετοιμάζεται να αναγνωρίσει επίσημα την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική και προτρέπει τα κράτη του κόσμου να προσαρμοστούν στις οδηγίες του για την αναγνώριση των παραδοσιακών τεχνικών, έως το 2022.

Εσάς ποια εναλλακτική θεραπεία σας ταιριάζει;

Συστήνεται να συζητήσετε πρώτα με κάποιον ειδικό θεραπευτή σχετικά με τα θέματα που έχετε, και πού μπορεί να σας βοηθήσει. Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται ότι ένας υπεύθυνος θεραπευτής θα ενεργοποιήσει τη δύναμη αυτοΐασης του οργανισμού σας και θα σας εξηγήσει πώς είστε εσείς ο θεραπευτής του εαυτού σας. Ως εναλλακτική θεραπεύτρια ενεργοποιώ τα σώματα και τα ανακουφίζω, τα ξεκουράζω, κάτι που χρειαζόμαστε όλοι για την υγεία μας. Εσείς όμως είστε εκείνοι που θα αξιοποιήσετε κατάλληλα αυτή την ξεκούραση του σώματος και θα αλλάξετε όλα εκείνα που το αρρωσταίνουν. Στην καθημερινότητά σας να αποκτήσετε σωστή ανάσα, κατάλληλη διατροφή, καλές συνθήκες διαβίωσης, ισορροπία συναισθήματος και λογικής, καθημερινή άσκηση και ηρεμία του νου. Στα πλαίσια της ολιστικής μας προσέγγισης στον άνθρωπο, συστήνουμε και άλλους επαγγελματίες υγείας. Σε καμία περίπτωση, η εναλλακτική θεραπεία δεν αντικαθιστά άλλη ιατρική ή φυσικοθεραπεία, αλλά δρουν οι επιστήμες αυτές συνεργατικά για το καλό της υγείας μας.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 40 πατώντας εδώ