Αρχική Σελίδα / Περιβάλλον / ENERGEAN: Δράσεις σε Ελλάδα, Ισραήλ & Μαυροβούνιο για την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον!
ENERGEAN: Δράσεις σε Ελλάδα, Ισραήλ & Μαυροβούνιο για την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον!

ENERGEAN: Δράσεις σε Ελλάδα, Ισραήλ & Μαυροβούνιο για την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Με δράσεις σε Ελλάδα, Ισραήλ και Μαυροβούνιο τιμά η Energean την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον

Με τρεις δράσεις σε Ελλάδα, Ισραήλ και Μαυροβούνιο τίμησε η Energean την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, η οποία γιορτάζεται την Τετάρτη 5 Ιουνίου σε όλο τον κόσμο!

Συγκεκριμένα, η Energean, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Ισμαρίδας, Βιστωνίδας και Θάσου προχώρησε σε καθαρισμό της παραλίας της περιοχής Ερασμίου, στις εκβολές του ποταμού Νέστου στο Βόρειο Αιγαίο. Στην δράση συμμετείχαν μαθητές από Δημοτικά σχολεία της περιοχής καθώς και φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, υπογράφηκε και Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Ισμαρίδας, Βιστωνίδας και Θάσου, με βάση το οποίο, η Energean αναλαμβάνει το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου τηλεμετρικών σταθμών του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μέσω του οποίου παρακολουθούνται οι αβιοτικές παράμετροι των υδάτων των ποταμών και των λιμνών της περιοχής.

Παράλληλα, η Energean συνήψε συνεργασία με την Αρχή Φύσης και Πάρκων του Ισραήλ (Israel Nature and Parks Authority), στο πλαίσιο της οποίας η εταιρεία θα υποστηρίξει την ζωντανή κάλυψη της διέλευσης εκατοντάδων καρχαριών από το Παρατηρητήριο Καρχαριών στην Χαντέρα (Hadera Shark Viewpoint). Η διέλευση των καρχαριών λαμβάνει χώρα μερικά μόνο μέτρα από την ακτή και αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές θέαμα από τους επισκέπτες του Παρατηρητηρίου. Είναι επίσης χαρακτηριστικό το ότι το όνομα “Karish”, το οποίο φέρει το θαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου που αναπτύσσει στο Ισραήλ η Energean, σημαίνει «καρχαρίας» στα εβραϊκά.

Ακόμη στο Μαυροβούνιο η Energean, σε συνεργασία με τον Δήμο του Μπαρ, τη διοικητική αρχή της Μαρίνας Μπαρ, την οικολογική οργάνωση «Ozon», την ομάδα δυτών «JužnoMore», τους μαθητές του δημοτικού σχολείου «BlažoJokovOrlandić», κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής, προχώρησαν στον καθαρισμό των ακτών και της Μαρίνας στην περιοχή του Μπαρ. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας «Our Bar – Clean City» και αφορά την περιοχή στην οποία η Energean έχει σε εξέλιξη ερευνητικό πρόγραμμα για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων σε δύο θαλάσσια οικόπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Energean, προκειμένου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, χρησιμοποίησε για αυτήν την ημέρα για κάθε επικοινωνία της ένα ειδικά διαμορφωμένο εταιρικό λογότυπο.