Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Περάστε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά στο σπίτι!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Περάστε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά στο σπίτι!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Περάστε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά στο σπίτι!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το πιεστικό και αγχωτικό πρόγραμμα της καθημερινότητας, σίγουρα δεν σας αφήνει το περιθώριο να ασχοληθείτε όσο θα θέλατε με τα παιδιά σας. Κι εκείνα από την μεριά τους είναι κουρασμένα από το σχολείο, έχουν φροντιστήριο ή άλλη εξωσχολική δραστηριότητα, οπότε το Σαββατοκύριακο το περιμένετε όλοι πως και πως για λίγη παραπάνω χαλάρωση και διασκέδαση!

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, τρεις έξυπνες ιδέες για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο χωρίς να βαρεθείτε, και χωρίς να είστε αναγκασμένοι να βγείτε από το σπίτι, ειδικά τις ημέρες με άσχημο καιρό.

Δημιουργήστε ειδικές βραδιές

Μια όμορφη ιδέα, είναι να δημιουργείτε για κάθε Σάββατο της εβδομάδας, μια σπέσιαλ βραδιά για εσάς και τα παιδιά σας. Οργανώστε για παράδειγμα βραδιά cinema και νοικιάστε ταινίες, φτιάξτε σπιτικά ποπ-κορν και πίτσα, προμηθευτείτε χυμούς και άλλα σνακ και περάστε ένα υπέροχο βράδυ Σαββάτου σαν να είστε έξω!

Μπείτε στην κουζίνα

Δεν υπάρχει παιδί που να μην ανοιγοκλείνει τα ντουλάπια της κουζίνας, να επεξεργάζεται τις κουτάλες και τις κατσαρόλες ή να θέλει να βάζει τα χέρια του στο αλεύρι! Γι’ αυτό λοιπόν, μπείτε στην κουζίνα και δημιουργείστε. Φτιάξτε το αγαπημένο τους γλυκό ή κέικ, φτιάξτε ζυμάρι για πιτάκια ή πίτσα, και δώστε τους το ελεύθερο να αυτοσχεδιάσουν στις γεύσεις και τα σχήματα.

Αλλάξτε διακόσμηση στο παιδικό

Δώστε το πράσινο φως στα παιδιά σας να αλλάξουν την διακόσμηση στο δωμάτιό τους και να το φέρουν στα μέτρα τους. Αλλάξτε θέση το κρεβάτι, το γραφείο ή την βιβλιοθήκη και προσθέστε καδράκια και άλλα διακοσμητικά που είχατε στα ντουλάπια. Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργήσουν τα παιδιά σας τον δικό τους ιδανικό χώρο, άρα θα χαίρονται περισσότερο να κάθονται εκεί, αλλά ταυτόχρονα θα καθαρίσετε μαζί και το δωμάτιο, χωρίς να το καταλάβετε!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος ΠΑΙΔΙ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2019 πατώντας εδώ