Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ: Όταν η επιχείρηση περνά στα παιδιά σας!
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ: Όταν η επιχείρηση περνά στα παιδιά σας!

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ: Όταν η επιχείρηση περνά στα παιδιά σας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ήρθε η ώρα παράδοσης-παραλαβής της επιχείρησης από γονέα σε τέκνο. Αν απαιτείται ειδική άδεια και πτυχίο για την δουλειά, πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει συγκεκριμένη εκπαίδευση. Αν όμως η αναγκαστική και βεβιασμένη εκπαίδευση στο ίδιο αντικείμενο δεν είναι επιθυμητή, θα είναι μη αποδοτική. Βέβαια ο γονέας το κάνει για το καλό του τέκνου, αλλά κατά πόσο θα «δέσει το γλυκό»; Θα συνεχιστεί η «αυτοκρατορία» ή θα πέσει στα τάρταρα;

Η επιχειρηματική διαύγεια του γονέα που χτίσθηκε με τα χρόνια, δεν υπάρχει στο τέκνο, έκτος βέβαια από την περιστασιακή έκθεση του στο περιβάλλον. Βεβαίως και είναι θετική, αλλά δεν είχε την συνεχή ροη ώστε να πάρει ολιστική εικόνα του επιχειρείν. Έχει πλεονέκτημα λόγω εμπειρίας, αλλά μόνο μαλακής και ανώδυνης, λόγω της προστασίας του γονέα. Όλοι γνωρίζουμε ότι το ποσοστό των τέκνων που θα απολύονταν από την επιχείρηση αν δεν ήταν τέκνα, είναι πάρα πολύ μεγάλο.

Γνωρίζει λοιπόν την δουλειά ως υπάλληλος ή ως αφεντικό; 

Δυστυχώς κανένα από τα δυο, διότι έχει πάντοτε ελαφρυντικά σε ό,τι λάθος κάνει. Στο decision making εκλαμβάνεται ως κατώτερος υπάλληλος (γιατί δεν ξέρει την δουλειά) και στις απόλαβες ως ανώτερος υπάλληλος (γιατί είναι παιδί μας). Θανατηφόρος συνδυασμός. Αν θες τον διάδοχο αφεντικό, φέρσου σε αυτόν ως αφεντικό άμεσα. Λάθος επιλογές να έχουν επιπτώσεις άμεσα και σωστές επιλογές να έχουν απόλαβες άμεσα.

Είναι προτιμότερο να γίνουν λάθη σε ελεγχόμενο επίπεδο, με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας και άμεσης γνωστοποίησης των επιπτώσεων (θετικών η αρνητικών) από πρώτο χέρι, πάρα να βουτήξει άπειρος στα βαθιά κατά την αναγκαστική παράδοση της επιχείρησης λόγω π.χ. ασθένειας η θανάτου. Συνήθως μειώνεται ο κύκλος εργασιών από τους απογόνους. Δεν πρέπει πότε να απαιτεί ο γονέας την επιτυχία διότι αυτός έχτισε την επιτυχία και όχι το τέκνο.

Ο σωστός δρόμος

Η υγιής ενσωμάτωση του τέκνου στην επιχείρηση προϋποθέτει την σταδιακή εισαγωγή του ως αφεντικό όλο το 24ωρο. Δηλαδή και στις υποχρεώσεις αλλά και στις απόλαβες. Νέοι κληρονόμοι επιχειρήσεων που δεν έχουν εκτεθεί στην οικονομική διαχείριση κατά πάσα πιθανότητα θα αποτύχουν, διότι ο από μηχανής θεός (κηδεμόνας) έκρυβε τα κακώς κείμενα. Ο νέος επιχειρηματίας πρέπει να κάνει λάθη και να αισθανθεί στο πετσί του την απώλεια, όπως και η επιχείρηση. «Μα αν τον αφήσω ελεύθερο, θα μου καταστρέψει την επιχείρηση» λέει ο γονέας όμως έχει εν μέρει δίκιο. Είναι προτιμότερο να χάσει τώρα 10%, πάρα στο μέλλον 100%. Μαζί εξάλλου με το τέκνο η επιχείρηση θα «καεί» πιο αργά από ότι χωρίς τον γονέα. Ένα ποσοστό απώλειας είναι πάντοτε δεδομένο, άπλα πρέπει να παλέψουμε για να το ελαχιστοποιήσουμε. Άλλωστε το παιδί σας έχει και 2 σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με κάποιον ξένο: α) την εκ γενετής έκθεση στο περιβάλλον και β) την δια βίου δωρεάν συμβουλή του γονέα/επιχειρηματία.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 39 πατώντας εδώ