Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΠΟΛΥ; Οδεύεις προς τη… φαλάκρα!
ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΠΟΛΥ; Οδεύεις προς τη… φαλάκρα!
Pensive tired manager thinking over vacation. Bearded Caucasian man in formal shirt leaning head on hand and staring into vacancy. Work balance concept

ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΠΟΛΥ; Οδεύεις προς τη… φαλάκρα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Νέα έρευνα δείχνει πως οι τρίχες σου δεν θέλουν άλλες υπερωρίες.

Άσχημα νέα, για όσους έχουν ρίξει όλο το βάρος στην καριέρα τους, φέρνει μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Sungkyunkwan στη Νότια Κορέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, όσοι άνθρωποι δουλεύουν περισσότερες από 52 ώρες την εβδομάδα, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να μείνουν χωρίς μαλλιά.

Εργασία & Μαλλιά

Το κλασσικό πενθήμερο οκτάωρο θέλεις τους περισσότερους από εμάς να εργαζόμαστε για συνολικά 40 ώρες την εβδομάδα. Ωστόσο σε κάποιες χώρες, όπως για παράδειγμα στη Νότια Κορέα ή την Ιαπωνία, είναι απόλυτα λογικό και σύνηθες, οι εργαζόμενοι να μένουν παραπάνω στη δουλεία τους. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τις ορμόνες τους σώματός τους και να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια τριχών από το κεφάλι τους.

Η έρευνα

Η έρευνα του Πανεπιστημίου συνέλεξε τα αποτελέσματα από 13.000 άνδρες εργαζόμενους, ηλικίας από 20 μέχρι 59 ετών, και κράτησε από το 2013 μέχρι το 2017. Κάποιοι από αυτούς έφευγαν στην ώρα τους από τη δουλειά και άλλοι δούλευαν περισσότερες από 52 ώρες την εβδομάδα. Μετά από χρόνια μελέτης, λοιπόν, κατέληξαν ότι η φαλάκρα σχετιζόταν με τις ώρες εργασίας.

Αυτό έχει να κάνει και με παράγοντες όπως το άγχος, η πίεση για αποτέλεσμα, η συνεχής επιδίωξη για επαγγελματική άνοδο και μεγαλύτερο εισόδημα. Μάλιστα, μεγαλύτερη απώλεια μαλλιών εμφάνιζαν όσοι ήταν μεταξύ 20 και 30 ετών και δούλευαν περισσότερο.

Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κάνετε υπερωρίες, δεν έχετε παρά να σκεφτείς λίγο περισσότερο τα μαλλιά σας που υποφέρουν!