Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΦΛ: Και πάλι στα κάγκελα!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΦΛ: Και πάλι στα κάγκελα!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΦΛ: Και πάλι στα κάγκελα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Στα κάγκελα και πάλι οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων… Σίγουρα το συγκεκριμένο θέμα έχει πάψει να αποτελεί είδηση, αφού θεωρώ πως οι περισσότεροι δεν τους θυμόμαστε τα τελευταία χρόνια να έχουν κατέβει από αυτά.

Η ανακοίνωση του Σωματείου

«Την 28/12/2019 ενημερωθήκαμε από συναδέλφους μας ότι τους αναγκάζουν εντός του εργοστασίου να υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου με μία «νέα» εταιρία την «ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ», η οποία θα αναλάβει την άδεια λειτουργίας του εργοστασίου την 1-1-2020. Μέχρι την στιγμή εκείνη εμείς δεν είχαμε καμία ενημέρωση γι’ αυτό.

Καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε μεταξύ των εταιριών για το αν θα συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην «νέα εταιρία», διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν διαφορετικές εταιρίες. Αποφασίστηκε λοιπόν από τον κ. Λαυρεντιάδη – προφανώς διότι στα συμφωνητικά που είχαμε υπογράψει την 1-1-2018 είχαν συμβληθεί όλες οι έως τότε εν λειτουργία εντός του εργοστασίου εταιρίες- να δημιουργήσει μια άλλη εταιρία, την  «ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ», και μέσω αυτής να καταστρατηγήσει για ακόμη μία φορά τα εργασιακά δικαιώματα όλων ημών, εκβιαστικά, την τελευταία ημέρα του έτους. Και λέμε όλων γιατί με τον τρόπο αυτό δεν θέλει μόνο να αποδεσμευτεί από τα ιδιωτικά συμφωνητικά που υπέγραψε με τα μέλη του Σωματείου μας δύο χρόνια πριν, αλλά κυρίως θέλει να στερήσει από τους εκατοντάδες εργαζόμενους εντός του εργοστασίου την δυνατότητα να διεκδικήσουν να αναγνωριστεί, ότι οι συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου που υπογράφουν υποκρύπτουν σύμβαση αορίστου χρόνου.

Ενημερωθήκαμε ότι αν δεν υπογράψουμε μια σύμβαση δανεισμού, δεν θα συνεχιζόταν η εργασιακή μας σχέση εντός του εργοστασίου. Υπογράφετε ή φεύγετε από το εργοστάσιο!!! Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό έγινε πράξη παραμονή Πρωτοχρονιάς!!!»

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου λέμε εμείς, με το «έργο» να μοιάζει να οδηγείται γι’ ακόμη μία φορά στις δικαστικές αίθουσες!