Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / ΕΥΚΟΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Για ένα ωραίο δείπνο!
ΕΥΚΟΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Για ένα ωραίο δείπνο!

ΕΥΚΟΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Για ένα ωραίο δείπνο!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Αν και εφευρίσκοντας και δοκιμάζοντας νέες συνταγές θα μπορούσε να είναι πολύ ενδιαφέρουσα, μερικές φορές δεν έχουμε αρκετό χρόνο γι ‘αυτό. Είναι ίσως το όνειρο κάθε ατόμου να πάει γρήγορα στο σπίτι, να ανοίξει το ψυγείο, να μαγειρέψει ένα ωραίο δείπνο, αυτό δεν είναι πάντα ρεαλιστικό.

Έχουμε επιλέξει επτά υπέροχα γεύματα σε  30 λεπτά για να σας φέρει νέους, νόστιμο τρόπους για να αναμίξετε μενού σας.

Πλάκα Burrito


Συστατικά:

1 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι σάλτσα
3 φλιτζάνια μαρούλι, ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1 αβοκάντο ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ρίζες, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
χυμό από 1 λάιμ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες:

Συνδυάστε την ξινή κρέμα, σκόρδο, κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Βάλτε την προκύπτουσα σάλτσα στην άκρη. Μαγειρέψτε το ρύζι, συνδυάστε τα με τη σάλτσα. Προσθέστε το μαρούλι, καλαμπόκι, φασόλια, ντομάτες, αβοκάντο και κόλιανδρο.

Ψητός σολομός φούρνου, μπρόκολο και σπαράγγια με κρεμώδη σάλτσα


Συστατικά:

300 γρ. σολομού
150 γρ. μπρόκολο
4 σπαράγγια
400 ml κρέμα γάλακτος
70 γρ. τυρί
2 αυγά
μαύρο πιπέρι
αλάτι
βότανα

Οδηγίες:

Ατμήστε το μπρόκολο για δύο λεπτά και το σολομός για τέσσερα λεπτά. Κόψτε τα σπαράγγια σε κομμάτια 3-5 εκατοστών. Αφαιρέστε το δέρμα και τα οστά από το σολομό και να το σπάστε το σε κομμάτια. Σπάστε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια.

Για τη σάλτσα, χτύπησε δύο αυγά, ρίξε την κρέμα γάλακτος, πρόσθεσε τριμμένο τυρί και μυρωδικά. Ανακατέψτε τα όλα καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Βάλτε το μπρόκολο, τα χοντρά κομμάτια σολομό και σπαράγγια στο φύλλο ψησίματος. Περιχύνετε με κρεμώδη σάλτσα. Ψήστε για περίπου 25 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά πριν από το σερβίρισμα.

Ζυμαρικά με σπανάκι και κρέμα από τυρί
Συστατικά:

150 γρ. ζυμαρικά
100 γρ. κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκο ​​σπανάκι
1 σκελίδα σκόρδο
    10 γρ. αποξηραμένο θυμάρι
75 γρ. τυρί κρέμα
40 ml ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι
άλατι

Οδηγίες:

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ξεφλουδίστε το σκόρδο, πάρτε και το θυμάρι και ψιλοκόψτε τα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μισό θυμάρι. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Τόποθετούμε φύλλα σπανακιού σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να εμφανιστεί το χυμό. Προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα τηγάνι, συνδυάζουμε ζυμαρικά με σπανάκι μείγμα τυρί, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο θυμάρι και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό που είναι απομείνει μετά το μαγείρεμα των ζυμαρικών.

Σολομός με λαχανικά ψημένα
Συστατικά:

250 γρ φιλέτο σολομού
1 κρεμμύδι
1 κολοκύθι
3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 λεμόνι
Μουστάρδα
ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια με ένα τρίφτη κουτί χρησιμοποιώντας την πλευρά με τις μεγαλύτερες τρύπες. Κόψτε το σολομό σε μεσαίου μεγέθους κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

Σε ένα μπολ, συνδυάστε τα κολοκυθάκια, σολομό και κρεμμύδι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε τα αυγά, το αλεύρι, τα βότανα, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη. Συνδυάστε τη ζύμη με το μείγμα τα ψάρια και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι λεία, σε μια πυκνότητα παρόμοια με ξινή κρέμα.

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Απλώστε τη ζύμη με ένα κουτάλι και τηγανίζουμε τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν. Μεταφορά σε χαρτοπετσέτες για να απομακρυνθεί η περίσσεια λίπους. Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με χόρτα, ντοματίνια και φέτες λεμονιού.

Μπριζόλα Λεπίδα


Συστατικά:

1 κιλό φιλέτο μπριζόλα λεπίδα
ηλιέλαιο
άλας
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
μπρόκολο
κουνουπίδι
ντοματίνια
φρέσκα μυρωδικά

Οδηγίες:

Ζεστάνετε το τηγάνι γκριλ και πασπαλίστε το με φυτικό έλαιο. Grill δύο πλευρές ενός μπριζόλα που είναι 0,5 ίντσες (1 cm) πάχους μέχρι να επιτευχθεί ο επιθυμητός βαθμός ροδίσματος. Καλύψτε το κρέας με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί μετά το μαγείρεμα. Για ένα πιάτο, μαγειρέψτε το κουνουπίδι και μπρόκολο, μέχρι να μαλακώσουν. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα ντοματίνια, ενώ το κρέας αναπαύεται.

Σοταρισμένα μανιτάρια με μυρωδικά και ξινή κρέμα

Συστατικά:

300 γρ. ίσκες
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κρεμμύδι
ηλιέλαιο
το αλάτι, το κύμινο και το κάρι

Οδηγίες:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τα μανιτάρια. Στο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το υγρό. Αλατίζουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αναμείξτε τα πάντα καλά και τηγανίζετε για άλλα πέντε λεπτά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρετε τα μανιτάρια σε μια πιατέλα. Προσθέστε τα μπαχαρικά.


Μακαρόνια και κολοκυθάκια με σάλτσα πέστο τσίλι

Συστατικά:

200 γρ καρύδια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 λιαστές ντομάτες
1 μεγάλο κόκκινο πιπέρι τσίλι, χωρίς τα σπόρια
4 μικρές σκελίδες σκόρδο
άλας
400 γρ. σπαγγέτι
1 μικρό κολοκυθάκι
1/2 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους150 βαθμούς C. Ψήστε τα καρύδια μέχρι να ροδίσουν για 10-15 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια al dente. Κρατήστε το νερό ζεστό.

Συνδυάστε τα καρύδια, ντομάτες, πιπεριές τσίλι, σκόρδο, ελαιόλαδο και αλάτι. Χρησιμοποιήστε μπλέντερ να συνδυάσει όλα τα προαναφερόμενα συστατικά μέχρι να γίνει λείο. Χρησιμοποιήστε ένα αποφλοιωτή  να κόψετε τα κολοκυθάκια σε κορδέλες. Με ένα μαχαίρι, κάνουν κολοκυθάκια μακαρόνια. Ψιλοκόβουμε το μαλακό πυρήνα των κολοκυθάκια και συνδυάζονται με μαγειρεμένα μακαρόνια. Προσθέστε το βραστό νερό, μετά το μαγείρεμα ζυμαρικά, και που προορίζεται για τρία λεπτά.

Αδειάστε το νερό, πασπαλίζουμε ζυμαρικά με χυμό λεμονιού και συνδυάζονται με το ξύσμα. Προσθέστε τη σάλτσα καρυδιού και καυτερή πιπεριά. Πασπαλίζουμε με ολόκληρους ξηρούς καρπούς πριν από το σερβίρισμα.

Πηγή: brightside.gr