Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Auto - Moto / EUROP’ RAID: Έρχεται στην Καβάλα!
EUROP’ RAID: Έρχεται στην Καβάλα!

EUROP’ RAID: Έρχεται στην Καβάλα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το Europ’Raid είναι μια πρωτοπόρα ευρωπαϊκή πομπή στην οποία συμμετέχουν μόνο όσοι διαθέτουν παλιά αυτοκίνητα Peugeot 205, μία περιπετειώδης, πολιτιστική και φιλανθρωπική διαδρομή άνω των 10.000 χιλιομέτρων μέσα από 20 ευρωπαϊκές χώρες,  σε μόλις 23 ημέρες (4 αυτοκίνητα το 2014,  14 αυτοκίνητα  το 2015, 70 αυτοκίνητα και 207 συμμετέχοντες το 2016).

Αποτελεί ένα μοναδικό ευρωπαϊκό γεγονός, το οποίο έχει ως στόχο να ξαναβρεί την Ευρώπη και να δημιουργήσει νέους δεσμούς αλληλεγγύης και εθελοντισμού μεταξύ των πόλεων και των χωρών της Ευρώπης, επιτυγχάνοντας παράλληλα φιλανθρωπικές ενέργειες. Διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο, συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερους συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη ώστε να γίνει μια ενοποιητική Ευρωπαϊκή εκδήλωση. Το 2017 αναμένεται να συμμετέχουν 600 άτομα και 200 αυτοκίνητα!!

Το έργο αυτό είναι υποψήφιο για πολλά ευρωπαϊκά βραβεία και υποστηρίζεται από πολλές εταιρείες και ιδρύματα. Το Europ’Raid διαθέτει επίσης εκτενή κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης με περισσότερα από 300 άρθρα (σε περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση) σε μόλις 2 χρόνια (συμπεριλαμβανομένων 75 στον ευρωπαϊκό τύπο), καθώς και μια μεγάλη κοινότητα στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα με σχεδόν 100.000 οπαδούς κατά τη διάρκεια της περιπέτειας της.

Φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 30 Ιουλίου έως το 21 Αυγούστου, 70 αυτοκίνητα με  207 συμμετέχοντες, οι περισσότεροι φοιτητές ηλικίας 18-30 ετών, θα διασχίσουν την Ευρώπη από το δυτικό  μέχρι το ανατολικό άκρο, περνώντας  23 Ευρωπαϊκές πόλεις εταίρους και  μεταφέροντας πάνω από 6 τόνους εκπαιδευτικού υλικού που θα παραδοθούν σε 10 σχολεία της Ανατολικής Ευρώπης (Αλβανία, Βουλγαρία και Πολωνία).

To Europ’Raid 2016 υποδέχθηκε εκ μέρους της Δημάρχου Καβάλας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτιστικών Δράσεων κ. Κυριακή Χιώτη Πρασσά, την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 στην πόλη της Καβάλας, όπου διανυκτέρευσαν οι 207 νέοι από όλη την Ευρώπη.

«Η Δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα μετά από πρόταση μας, συμφώνησε η πόλη της Καβάλας  να γίνει εταίρος του Europ’Raid και να καλωσορίσει τα 70 πληρώματα μας, δείχνοντας  τη διεθνή αλληλεγγύη και τη γενναιοδωρία της και γι αυτό το λόγο θερμά την ευχαριστούμε.  Είμαστε όλοι πολύ ανυπόμονοι να ανακαλύψουμε την πόλη της Καβάλας και να συναντήσουμε τους ανθρώπους που μας στηρίζουν. Επόμενος προορισμός μας η Βουλγαρία, αφού πρώτα επισκεφθούμε το Βαπτιστήρι της Λυδίας και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων», δήλωσε ο επικεφαλής της διοργάνωσης κ. Benjamin Laidin.