Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Auto - Moto / F1: Πάει… Βιετνάμ!
F1: Πάει… Βιετνάμ!

F1: Πάει… Βιετνάμ!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ακόμη έναν εξωτικό προορισμό θα επισκεφθεί από το 2020 η Formula 1, καθώς ανακοινώθηκε η διεξαγωγή αγώνα στην υπό κατασκευή πίστα στο Ανόι. Το μέρος που οι κινητήρες των μονοθεσίων θα «βρυχώνται» βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής που «τρέχει» την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχουν υπογραφεί όλα τα σχετικά συμβόλαια με την κυβέρνηση της χώρας και έτσι η πρωτεύουσα του Βιετνάμ θα γίνει η τέταρτη στην Ασία που θα φιλοξενεί αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, μαζί με τη Σιγκαπούρη, την Κίνα και την Ιαπωνία.

Η νέα πίστα

Το σιρκουί στο Ανόι είναι το πρώτο που εντάσσεται στο καλεντάρι της F1 μετά την ανάληψη της διεύθυνσης του σπορ από την αμερικανική «Liberty Media». Βάσει των σχεδίων που είδαν το φως της δημοσιότητας, η σχεδίαση της πίστας θα είναι… ιδιαίτερη.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη στροφή θα μοιάζει με αυτή του Νίρμπουργκρινγκ, οι στροφές 12-15 θα θυμίζουν πολύ το σύμπλεγμα Σεντ Ντεβότ στο Μόντε Κάρλο και τα εσάκια 16-19 θα θυμίζουν αυτά της Σουζούκα. Το πλέον ξεχωριστό είναι η ευθεία του 1,5 χιλιομέτρου, στο τέλος της οποίας τα μονοθέσια αναμένεται να πιάνουν ταχύτητα 335 χλμ./ώρα!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 35 πατώντας εδώ