Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Auto - Moto / F1: Έτσι θα είναι τα μονοθέσια το 2021!
F1: Έτσι θα είναι τα μονοθέσια το 2021!

F1: Έτσι θα είναι τα μονοθέσια το 2021!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και η Formula 1 παρουσίασαν στο πλαίσιο του Grand Prix του Τέξας τα μονοθέσια της μεθεπόμενης χρονιάς και τους κανονισμούς που θα ισχύσουν. Μάλιστα, στο Austin οι οδηγοί του πρωταθλήματος είδαν για πρώτη φορά ένα δείγμα των μονοθεσίων του 2021. Την παρουσίαση έκαναν ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, ο CEO της F1, Τσέις Κάρεϊ, ο αγωνιστικός διευθυντής Πατ Σίμοντς και ο επικεφαλής τεχνικών θεμάτων, Νικόλας Τομπάζης.

Οι αλλαγές

Τα μονοθέσια που θα δούμε στις πίστες σε δύο χρόνια θα έχουν ολοκαινούργιο σχεδιασμό, θα φοράνε ζάντες 18 ιντσών, θα φέρουν μεγαλύτερο cockpit και θα έχουν αυξημένο βάρος σε σχέση με τα τωρινά. Το design τους θα είναι πιο απλό και θα βασίζεται στην αεροδυναμική, με το όλο πάτωμα να λειτουργεί σαν διαχύτης. Στόχος είναι να μπορεί το ένα να ακολουθήσει το άλλο χωρίς να χάνει σε αεροδυναμική απόδοση, αυξάνοντας τις μάχες και τα προσπεράσματα. Στους κινητήρες δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, σε αντίθεση με την ασφάλεια, η οποία θα βελτιωθεί περαιτέρω.Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως κάθε οδηγός θα μπορεί να χρησιμοποιεί τρεις κινητήρες, ισάριθμα κιβώτια και οκτώ εξατμίσεις ανά σεζόν.

Ο στόχος 

Στόχος της F1 είναι να κάνει το άθλημα πιο θεαματικό, να υπάρξει μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των ομάδων, να μπει ένα πλαφόν στα οικονομικά, να γίνει ελκυστικό το σπορ σε νέες ομάδες και να υπάρξουν περιορισμοί στους κανονισμούς, ώστε οι κατασκευαστές να μην εκμεταλλεύονται «παραθυράκια».