Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Κόσμος / FACEBOOK: Θα φάει πρόστιμο μαμούθ 5.000.000.000!
FACEBOOK: Θα φάει πρόστιμο μαμούθ 5.000.000.000!

FACEBOOK: Θα φάει πρόστιμο μαμούθ 5.000.000.000!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το Facebook δήλωσε ότι αναμένει να του επιβληθεί πρόστιμο ύψους 5 δισ. Δολαρίων από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου για παραβιάσεις του νόμου προσωπικών δεδομένων. Η τεράστια ποινή είναι ένα σημάδι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πρόθυμες να τιμωρήσουν τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Το κοινωνικό δίκτυο αποκάλυψε το ποσό στα τριμηνιαία οικονομικά του αποτελέσματα, λέγοντας ότι υπολογίζει μια εφάπαξ χρέωση από 3 δισεκατομμύρια έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με μια “συνεχιζόμενη έρευνα” από τον ΟΕΕ. Το Facebook πρόσθεσε ότι “το ζήτημα παραμένει ανεπίλυτο και δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ως προς το χρονοδιάγραμμα ή τους όρους οποιουδήποτε τελικού αποτελέσματος”.

Το Facebook βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ρυθμιστική αρχή επί μήνες όταν η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι δεν προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών της από τη συγκομιδή τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους από την Cambridge Analytica, μια βρετανική πολιτική συμβουλευτική εταιρεία που δημιούργησε προφίλ ψηφοφόρων για την εκστρατεία του Trump.

Η επιβολή σημαντικού προστίμου στο Facebook θα αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα που έδειχναν τις Ηνωμένων Πολιτειών να μην τιμωρούν με υπερβολικά ποσά τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Για χρόνια, οι Αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές αντιμετώπιζαν την κριτική ότι επέτρεψαν στις επιχειρήσεις της Silicon Valley να παραμείνουν ανεξέλεγκτες, ακόμα και όταν οι Ευρωπαίοι ομόλογοι τους άσκησαν επιθετικά ενέργειες εναντίον τεχνολογικών εταιρειών – συμπεριλαμβανομένου του πρόστιμου στη Google αξίας 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: eradio