Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Προορισμοί / ΦΑΛΑΚΡΟ: Για σκι και όχι μόνο!
ΦΑΛΑΚΡΟ: Για σκι και όχι μόνο!

ΦΑΛΑΚΡΟ: Για σκι και όχι μόνο!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Οι χειμερινές αποδράσεις για τους περισσότερους σημαίνουν βουνό, χιόνι και σκι! Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς καθώς τα καλοκαίρια μας αναλώνονται κατά κύριο λόγο στην ακροθαλασσιά και στις ξαπλώστρες!

Το γειτονικό μας Φαλακρό είναι ένα εντυπωσιακό, με πυκνή βλάστηση βουνό, με εξαίρεση τις ψηλότερες κορυφές του που είναι γυμνές. Η χλωρίδα του μοιάζει περισσότερο με αυτήν της Κεντρικής Ευρώπης και περιλαμβάνει πάνω από χίλια είδη ενώ αξιοσημείωτη είναι και η πανίδα του που περιλαμβάνει όλα τα μεγάλα θηλαστικά (λύκους, αρκούδες, ζαρκάδια, αγριογούρουνα κλπ.). Ψηλά, στ’ αλπικά του λιβάδια, φυτρώνουν δεκάδες πανέμορφα αγριολούλουδα (Χαμπερλέα της Ροδόπης, Λείριο το μάρταγο, Παιωνία, Δρυάς η οκταπέταλος κ.ά.) γι’ αυτό και μια περιοχή έκτασης 105.600 στρεμμάτων έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών «Natura 2000».

Αποτέλεσμα εικόνας για Drama-Bouliakse-apo-kosmo-to-xionodromiko-kentro-tou-Falakrou_www.proklitiko.gr2

Για τους τυχερούς που εφορμούν από τη Βόρεια Ελλάδα, ο θαυμάσιος ορεινός κόσμος του Φαλακρούφαντάζει ιδανικός προορισμός για ολιγοήμερες διακοπές. Φθινόπωρο, άνοιξη, καλοκαίρι είναι απίθανες εποχές για πεζοπορία και περιπλανήσεις σε χωμάτινους δρόμους ενώ από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι και το τέλος Μαρτίου το χιονοδρομικό του κέντρο καλύπτει κάθε ανάγκη για τους λάτρεις του χιονιού και του αθλήματος του σκι. Ειδικά φέτος, μετά από τρία χρόνια υπολειτουργίας, το χιονοδρομικό μοιάζει αναγεννημένο με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις υποδομές να καλύπτουν κάθε ανάγκη των επισκεπτών.

Πιο συγκεκριμένα διαθέτει 3 σαλέ (τα δύο στην βάση του χιονοδρομικού και το άλλο στον τερματισμό του τετραθέσιου αναβατήρα), ενώ στο ένα από τα σαλέ βάσης λειτουργεί εστιατόριο και υπάρχει δυνατότητα διανυκτέρευσης. Επίσης διαθέτει καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, σχολές εκμάθησης, καντίνες, ιατρείο, ευρύχωρο parking, 9 αναβατήρες και 20 πίστες. Από εδώ και στο εξής θα είναι ανοιχτό κάθε Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή οπότε… όσοι πιστοί προσέλθετε!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε όλο το τεύχος 24 πατώντας εδώ