Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / ΦΙΛΗΣ: Επαναφέρει τους «αιώνιους» φοιτητές στα πανεπιστήμια!
ΦΙΛΗΣ: Επαναφέρει τους «αιώνιους» φοιτητές στα πανεπιστήμια!

ΦΙΛΗΣ: Επαναφέρει τους «αιώνιους» φοιτητές στα πανεπιστήμια!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το υπουργείο Παιδείας ακυρώνει το νόμο Διαμαντοπούλου που προβλέπει τη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Έτσι, αναμένεται να καταργηθεί η διάταξη που προέβλεπε ότι όσοι φοιτητές δεν εγγραφούν σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα, τότε χάνουν αυτοδικαίως την ιδιότητα του φοιτητή.

Παράλληλα ο Νίκος Φίλης με τη διάταξη που έφερε στη συζήτηση στη Βουλή, για την ιδιωτική εκπαίδευση, καταργεί και την υποχρέωσή των «αιώνιων» φοιτητών να επαναγράφονται ανά εξάμηνο, ενώ με άλλη ρύθμιση αποκλείει τη μετακίνηση πανεπιστημιακών από περιφερειακά ΑΕΙ σε πανεπιστήμια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Βήμα, παρ” όλο που στην εισηγητική διάταξη αναφέρεται ότι το υπουργείο Παιδείας καταργεί μόνο την αυτοδίκαιη διαγραφή λόγω μη εγγραφής σε δύο εξάμηνα (τροποποίηση της παρ. 2 του άρ. 33 του Ν. 4009/2011), επειδή καταργεί επίσης τη διάταξη που αναφέρει μέχρι πότε διατηρείται η φοιτητική ιδιότητα (παρ. 1, άρ. 49 του Ν. 4009), τελικά αδρανοποιεί συνολικά τη διάταξη του προηγούμενου νόμου-πλαισίου η οποία παρέχει τη δυνατότητα είτε διαγραφής μετά το ν+2 είτε συνέχισης της φοίτησης με τις προϋποθέσεις του εσωτερικού οργανισμού των ΑΕΙ.

Δείτε την τροπολογία

Πηγή: paraskhnio.gr