Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: Λύση στο πρόβλημα των Αμβυκούχων!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: Λύση στο πρόβλημα των Αμβυκούχων!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: Λύση στο πρόβλημα των Αμβυκούχων!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

O Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους συμπολίτες του ότι το Υπουργείο Γεωργίας έκανε αποδεκτές τις προτάσεις του αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι αμβυκούχοι και αμπελλοκαλλιεργητές σε σχέση με τις δηλώσεις συγκομιδής σε άλλους προορισμούς.

Ειδικότερα, οι συντονισμένες ενέργειες στις οποίες συνέβαλε τα μέγιστα ο Βουλευτής, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα και τον Ταμία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  των Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδος, καθώς και η συνάντηση που είχε ο Γιάννης Πασχαλίδης στις 8 Οκτωβρίου 2019 με τους αρμοδίους του Υπουργείου, απέδωσαν καρπούς και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εξεδόθη σχετική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την οποία: «….Προκειμένου για την ομαλή λειτουργία των μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων) εξαιρετικά και μόνο, για την τρέχουσα αποστακτική περίοδο, δύναται να χορηγηθεί άδεια απόσταξης στεμφύλων στους αμπελοκαλλιεργητές οινοποιήσιμων αλλά μη επιλέξιμων προς οινοποίηση σταφυλιών, τα οποία, σύμφωνα με τις σχετικές βεβαιώσεις των οικείων Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) και την υποβαλλόμενη από αυτούς δήλωση συγκομιδής οδηγήθηκαν από τους εν λόγω σε λοιπούς κατά νόμο προορισμούς.

Ευνόητο είναι, ότι κατά τα λοιπά θα πρέπει να τηρηθούν οι σχετικές διατάξεις του ν.2969/01 καθώς και οι εγκύκλιοι διαταγές που έχουν εκδοθεί για την εφαρμογή του νόμου αυτού….».

Η έκδοση της ως άνω εγκυκλίου ελπιζουν όλοι ότι θα αποτελέσει οριστική λύση στο πρόβλημα της εκδόσεως αδειών απόσταξης της αμπελο-οινικής περιόδου 2019-2020.

Ο Βουλευτής θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ευελπιστώντας και σε μελλοντικές παρόμοιες επιτυχίες.