Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: Προτάσεις για την αποκατάσταση της Θάσου & Τεναγών Φιλίππων!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: Προτάσεις για την αποκατάσταση της Θάσου & Τεναγών Φιλίππων!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: Προτάσεις για την αποκατάσταση της Θάσου & Τεναγών Φιλίππων!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, στον οποίο κατέθεσε εγγράφως προτάσεις για την αποκατάσταση της τουριστικής εικόνας της Θάσου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής τόνισε πως μετά τις καταστροφές από τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες χρειάζεται να αποκατασταθεί η εικόνα του νησιού πριν την έναρξη της προσεχούς τουριστικής περιόδου. Διαβίβασε έτσι την ανησυχία των ξενοδόχων και των επιχειρούντων στον τουρισμό του νησιού, οι οποίοι λαμβάνουν τηλεφωνήματα από τους πράκτορες τους, ιδιαιτέρως από τα Βαλκάνια, και ερωτώνται για τη κατάσταση.  Κατέστησε λοιπόν σαφές πως δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις στην ελεύθερη και απέραντη σε ευκαιρίες αγορά του τουρισμού.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου στην ενεργητική προώθηση της Θάσου και στην αναμόρφωση του τουριστικού της προφίλ, ιδιαιτέρως στη περιοχή των Βαλκανίων. Ο Υπουργός άκουσε με κατανόηση το συγκεκριμένο αίτημα και δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί διαφημιστική καμπάνια για τη προβολή της Θάσου τόσο μέσω του ΕΟΤ όσο και με παρουσία σε εκθέσεις.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης θα προχωρήσει και σε περαιτέρω δράσεις μέχρι να αποκατασταθεί στο μέτρο του δυνατού η ζωή στο νησί της Θάσου.

Προτάσεις στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αποκατάσταση της Θάσου & των Τεναγών Φιλίππων

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κατέθεσε εγγράφως στον Υπουργό κ. Μαυρουδή Βορίδη προτάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί της Θάσου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να γίνει λεπτομερειακή καταγραφή των ζημιών έτσι ώστε να παραχωρηθούν αποζημιώσεις στους αγρότες, ιδίως τους ελαιοπαραγωγούς του νησιού. Συγκεκριμένα, πρότεινε να μεταβεί κλιμάκιο του Υπουργείου στη Θάσο, έχοντας εξηγήσει πως η καταστροφή είναι πρωτοφανής τόσο για το νησί όσο και τη γύρω περιοχή.

Επίσης, έκανε γνωστό στον Υπουργό πως ανάλογες καταστροφές υπέστησαν και οι παραγωγοί των Τεναγών Φιλίππων (Φίλιπποι, Δάτο, Αμυγδαλεώνα και Κοκκινόχωμα) και ζήτησε την αρωγή του Υπουργείου και στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Υπουργός άκουσε με κατανόηση τα ζητήματα και δεσμεύθηκε για περαιτέρω ενέργειες.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης στεκόμενος πάντα στο πλευρό των αγροτών, των μοχθούντων του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, δεσμεύεται να πράξει ό,τι δυνατό προκειμένου να αποζημιωθούν για τις ζημιές τους και να συνεχίσουν τη παραγωγή των τόσο ποιοτικών τους προϊόντων.