Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Οι γιατροί προσεύχονται πριν την επέμβαση, λίγες ώρες μετά έγραψαν ιστορία!
Οι γιατροί προσεύχονται πριν την επέμβαση, λίγες ώρες μετά έγραψαν ιστορία!

Οι γιατροί προσεύχονται πριν την επέμβαση, λίγες ώρες μετά έγραψαν ιστορία!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο χειρούργος Henri Ford, από την Αϊτή, κατάφερε να γράψει ιστορία στα ιατρικά χρονικά της χώρας, πραγματοποιώντας μια δύσκολη και πολύ σπάνια επέμβαση σε σιαμαία κοριτσάκια, για πρώτη φορά.

Έχοντας στο πλάι του μια ομάδα από εθελοντές γιατρούς, ο Ford και το επιτελείο του, διαχώρισαν τα σιαμαία μωράκια, με τα ονόματα Marian και Michelle Bernard, σε ένα χειρουργείο που διήρκησε 7 ώρες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Mirebalais. Όπως δήλωσε ο Ford, μετά το τέλος της επέμβασης, η συγκεκριμένη ημέρα του φάνηκε ιδιαίτερα συναρπαστική, μιας και όχι μόνο το χειρουργείο πέτυχε, αλλά και γιατί ήρθε η ώρα ο κόσμος να αφήσει στην άκρη τα πολιτικά και να γιορτάσει την εθνική του υπερηφάνεια.

Τα μωράκια που ήρθαν στον κόσμο τον περασμένο Νοέμβρη, ήταν ενωμένα στην περιοχή της κοιλιάς τους, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί, φαίνονται να αναρρώνουν, δύο εβδομάδες μετά το χειρουργείο του. Πάντως, αν δείτε τα δίδυμα δεν θα μπορέσετε να πιστέψετε πως κάποτε ήτα σιαμαία.

Αυτό συμβαίνει σε 1 στις 200.000 γεννήσεις, με τις πιθανότητες επιβίωσης από το χειρουργείου του διαχωρισμού να είναι ελάχιστες και τα ποσοστά κινδύνου της διαδικασίας πολύ ψηλά. Και ενώ το παραπάνω περιστατικό είναι ένα ευτυχές γεγονός για την οικογένεια των παιδιών, αποτελεί εξίσου μια σημαντική στιγμή τόσο για τον Ford, όσο και για τη χώρα του.

Ο εκπληκτικό γιατρός, γεννήθηκε στο Πορτ-ο-Πρενς και το 1972 έφυγε με την οικογένεια του για τις ΗΠΑ, για να εκπαιδευτεί εκεί ως παιδοχειρουργός, ενώ σήμερα είναι επικεφαλής χειρουργός του νοσοκομείου Παίδων στο Λος Άντζελες. Μετά από έναν σεισμό που έγινε το 2010, που άφησε 230.000-316.000 θύματα, ο Ford επέστρεψε στην πατρίδα του.

Όπως δήλωσε στο δίκτυο CBS ο γιατρός, υπάρχει κάτι το ξεχωριστώ να επιστρέφεις στη χώρα σου για να χειρουργήσεις ένα ντόπιο παιδί, με ντόπιους γιατρούς στο πλάι σου, γιατί όπως λέει αυτό τον κάνει να νιώθει πως με τον τρόπο του συμβάλλει στο μέλλον της χώρας του.