Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / GRACE GIN: Το ελληνικό ποτό που βραβεύτηκε και πουλάει σε όλη την Ευρώπη!
GRACE GIN: Το ελληνικό ποτό που βραβεύτηκε και πουλάει σε όλη την Ευρώπη!

GRACE GIN: Το ελληνικό ποτό που βραβεύτηκε και πουλάει σε όλη την Ευρώπη!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Δεν είναι ούζο, ούτε τσίπουρο ούτε καν μπύρα…αλλά το πρώτο ελληνικό gin. Τρεις Ελληνίδες (Λίλα Δημοπούλου, Κατερίνα και Χαρά Κατσού) και ένας Σκωτσέζος (John Cowden) αποφάσισαν το 2016 στα πλαίσια μιας εμπορικής έκθεσης να φτιάξουν το πρώτο Ελληνικό gin με βότανα που θα αναδεικνύει τα στοιχειά της χώρας μας.

Έτσι δημιουργήθηκε το Grace Gin το οποίο είναι εμπλουτισμένο με Ελληνικά βότανα, άνθη και αρώματα όπως κρίταμο, πορτοκαλιά, σχίνο και μυρτιά. Μάλιστα οι δημιουργοί του πειραματιζόντουσαν για πάνω από 8 μήνες με 50 διαφορετικά βότανα για να καταλήξουν στην συνταγή του Grace. H περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είναι 45,7% και το κυρίαρχο άρωμα του είναι ο άρκευθος ενώ παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα.

Η αποδοχή και η επιτυχία του Grace Gin ήρθε πάρα πολύ γρήγορα ενώ έλαβε και το πρώτο του βραβείο το 2018 από το βρετανικό “The Gin Guide” ενώ ακολούθησαν άλλα τρία στο διεθνή διαγωνισμό IWSC.

Πλέον, το Grace Gin είναι διαθέσιμο σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και εξάγεται σε Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Κύπρο και Βέλγιο και από Σεπτέμβριο του 2019 στην Αμερική.

Υπάρχουν σχέδια για να μεγαλώσουν την οικογένεια του Grace Gin καθώς και να πειραματιστούν με άλλα διεθνή αποστάγματα προσθέτοντας το ελληνικό στοιχείο. Επίσης, οι δημιουργοί του δουλεύουν εντατικά για την ανάπτυξη του portfolio της LKC Premium Drinks, που αφορά επιλεγμένες ετικέτες ουίσκι και gin από την δεύτερη πατρίδα τους, την Σκωτία.