Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Προορισμοί / Οι διακοπές του… Homo Covidus Viralis!
Οι διακοπές του… Homo Covidus Viralis!

Οι διακοπές του… Homo Covidus Viralis!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Μάλιστα κυρίες και κύριοι. Τι νομίζατε; Πως θα ξεπερνούσαμε την πανδημία του covid-19 τόσο εύκολα; Σας πληροφορώ λοιπόν πως σοβαρότατες έρευνες (λέμε τώρα) ανέδειξαν τη δημιουργία ενός νέου ανθρώπινου είδους, επηρεασμένου από την μακροχρόνια καραντίνα και την κοινωνική αποστασιοποίηση. Τον λεγόμενο Homo Covidus Viralis!

Όπως σε κάθε νέο είδος, έτσι και σε αυτή την περίπτωση οι κοινωνιολόγοι θα πρέπει να δαπανήσουν χιλιάδες ώρες παρακολούθησης για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, σε σχέση με την εξέλιξη των χαρακτηριστικών και την διαιώνισή του. Η επιστημονική ομάδα του περιοδικού μας όμως κατάφερε να αποκωδικοποιήσει την καλοκαιρινή συμπεριφορά του Homo Covidus Viralis και την αντίδρασή του στην πιθανότητα να κάνει διακοπές εν μέσω πανδημίας, χωρίς το πολυπόθητο εμβόλιο να τον προστατεύει. Έχουν δημιουργηθεί, λοιπόν, ορισμένα υποείδη τα οποία μπορεί να έχουν διαφορετικές αντιδράσεις, αλλά έχουν ένα κοινό. Όλα θέλουν να κάνουν διακοπές!

Στα όρη στ’ άγρια βουνά!

Ένα μικρό ποσοστό των Homo Covidus Viralis, αλλά όχι αμελητέο, συνήθισε τόσο πολύ τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που τα εφαρμόζει πλέον κατά γράμμα, είτε του το επιβάλλουν, είτε όχι. Ποια ξενοδοχεία και ποιες πολυσύχναστες παραλίες; Παρέα για τις διακοπές αποτελούν μόνο όσοι ζουν (αναγκαστικά) κάτω από την ίδια στέγη και οι προορισμοί είναι πραγματικά αμέτρητοι στο μυαλό τους. Όρεξη να έχετε για ερημιές και ψυχοπλακωτικές μοναξιές. Αγαπημένοι τους προορισμοί οι απάτητες βουνοκορφές, οι σπηλιές και τα φαράγγια. Άντε στο τσακίρ κέφι και καμιά απομονωμένη παραλία, προσβάσιμη μόνο με βάρκα. Το υποείδος αυτό είναι δεύτερο σε πιθανότητες να επιζήσει ακόμη και μετά από πυρηνική καταστροφή.

Οι Απολυμαντομανής!

Ήταν στραβός ο γιαλός, ήρθε και η πανδημία για τον ισοπεδώσει. Σε αυτή την περίπτωση η μικροβιοφοβία που προϋπήρχε ήρθε και γιγαντώθηκε, καταργώντας κάθε λογική. Θα τους αναγνωρίσετε πολύ εύκολα κατά τις διακοπές σας όταν θα αρχίσουν να βγάζουν από την τσάντα τους κάθε πιθανό προϊόν απολύμανσης. Δεν θα καθίσουν στην ξαπλώστρα αν πρώτα δεν την καθαρίσουν σχολαστικά για κανένα δεκάλεπτο, δεν θα ακουμπήσουν το φαγητό τους να δεν ζητήσουν να ζεσταθεί μπροστά στους σε θερμοκρασία άνω των 100οC και δεν θα σταματήσουν να τσακώνονται με την ρεσεψιόν του ξενοδοχείου μέχρι να τους παρουσιάσουν το πρότυπο που ακολουθούν για την απολύμανση των δωματίων.

Προσέχουν για να έχουν!

Αυτό είναι το υποείδος που θα επιζήσει σίγουρα μετά από μία πυρηνική καταστροφή. Ως Homo Sapiens ήταν προνοητικοί και υπεραναλυτικοί, οπότε ως Homo Covidus Viralis πλέον ξεχωρίζουν για τον πλήρη εξοπλισμό που φρόντισαν να προμηθευτούν για να μην εκτεθούν σε κίνδυνο. Μην εκπλαγείτε όταν τους δείτε να χορεύουν δίπλα σας στο μπαρ φορώντας την μάσκα χημικού πολέμου ή όταν κολυμπούν δίπλα σας φορώντας ειδική προστατευτική στολή. Σπάνια θα τους δείτε να τρώνε σε ταβέρνα καθώς οι διακοπές είναι η καλύτερη ευκαιρία για να καταναλώσουν τους άπειρους τόνους τροφίμων που προμηθεύτηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Τζάμπα να’ ναι κι ό,τι να’ ναι!

Η συντριπτική πλειοψηφία των Homo Covidus Viralis λατρεύει το δωρεάν ή το όσο πιο δωρεάν γίνεται. Φράσεις όπως ο «Κοινωνικός Τουρισμός» και «τζάμπα διακοπές» μονοπωλούν το καθημερινό τους λεξιλόγιο. Αυτή την περίοδο καταναλώνουν τουλάχιστον 2 ώρες ημερησίως κάνοντας ξανά και ξανά αίτηση σε κάθε διαθέσιμη κρατική ηλεκτρονική πλατφόρμα, φοβούμενοι μήπως η προηγούμενη δεν καταχωρήθηκε κατά λάθος και τσεκάρουν κάθε all inclusive πεντάστερο ξενοδοχείο που θα μπορούσαν να κάνουν τζάμπα διακοπές. Έχουν δε αναπτύξει μία πολύ στενή σχέση με τους λογιστές τους, ρωτώντας τους κάθε 2-3 ώρες αν υπήρξε κάποιο νέο για την αίτησή τους.

Απ’ τον καναπέ στην μπανιέρα!

Ως γνωστόν οι οικονομικές συνέπειες της καραντίνας δεν επηρέασαν όλους το ίδιο. Αυτό το υποείδος δυστυχώς υπέστη τόσο μεγάλη οικονομική καταστροφή που κάθε μετακίνηση εκτός σπιτιού είναι αδιανόητη, καθώς γεννά έξοδα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Όχι, δεν τους αρέσει η κλεισούρα και το Netflix αλλά δεν έχουν άλλη επιλογή. Δύο τινά μπορούν να συμβούν… ή να τους βρουν τον Σεπτέμβρη όπως τους βρουν ή να βρουν τρόπο να κάνουν το σπίτι τους το τελειότερο μέρος για διακοπές. Πλαστική πισίνα στο μπαλκόνι, μαγκάλι με κρασάκι και σπιτική χειροποίητη πίτσα με ό,τι έχει το ψυγείο. Μπορούν να διασκεδάσουν την φτώχεια τους το καλοκαίρι και έχουν μπροστά τους ολόκληρο τον χειμώνα για να μιζεριάσουν.

Στ’ @ρχ…ι@ τους!

Στα μελλοντικά βιβλία ιστορίας των Homo Covidus Viralis θα τους εξυμνούν γιατί έσωσαν το είδος από την εξαφάνιση. Είναι αυτοί που κάνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα και θα πάνε τις διακοπές τους κανονικότατα. Θα πιουν, θα χορέψουν, θα αγκαλιαστούν και πιθανότατα θα τους δούμε στις ειδήσεις ως υπερμεταφορείς του ιού. Το συγκεκριμένο είδος έχει την ικανότητα να πολλαπλασιάζεται καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων προσπαθεί να προσηλυτίσει τους γύρω του στην ανέμελη προσέγγιση του προβλήματος. Κύριο χαρακτηριστικό  είναι το νεαρό της ηλικίας με τους άνω των 60 να αποτελούν μόνο το 0,00001% αυτών. Αποτελούν ιδανική παρέα για τις διακοπές… αν έχετε ήδη περάσει την ασθένεια!