Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Auto - Moto / HYUNDAI: Σύστημα πλοήγησης μέσω ολογραφικού παρμπρίζ!
HYUNDAI: Σύστημα πλοήγησης μέσω ολογραφικού παρμπρίζ!

HYUNDAI: Σύστημα πλοήγησης μέσω ολογραφικού παρμπρίζ!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το πρώτο σύστημα πλοήγησης με ολογραφική επαυξημένη πραγματικότητα παρουσίασε η κορεατική φίρμα, φιλοδοξώντας να δώσει μία νέα διάσταση στις μετακινήσεις. Όπως υποστηρίζει η Hyundai, τα μελλοντικά παρμπρίζ θα είναι κάτι περισσότερο από ένα κομμάτι γυαλιού. Η τεχνολογία Holographic Augmented Reality (AR), ανοίγει τον δρόμο σε νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες, κάνοντας την οδήγηση πιο απολαυστική και συναρπαστική.

Το Holographic Augmented Reality

Η νέα αυτή τεχνολογία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία WayRay και τοποθετήθηκε στο Genesis G80. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα προηγμένο head-up display ολογραφικής απεικόνισης που προβάλλει στον οδηγό οποιαδήποτε πληροφορία σε πραγματικό χρόνο και σε άψογη εικόνα. Με αυτό το σύστημα, η προσοχή του οδηγού δεν θα αποσπάται, καθώς θα έχει ακριβώς μπροστά του ό,τι χρειάζεται. Το μεγάλο πλεονέκτημα της ολογραφικής απεικόνισης είναι πως η εικόνα προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες και σε συγκεκριμένη γωνία θέασης. Επίσης, οι οδηγίες προβάλλονται με εκπληκτική ακρίβεια, θαρρείς και είναι ενσωματωμένες πάνω στον δρόμο.

Κι ακόμη εξελίσσεται

Στόχος της Hyundai είναι να ενσωματώσει στο AR όλα τα συστήματα υποβοήθησης, από την πλοήγηση έως την ταχύτητα, τα σήματα κυκλοφορίας, την ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τον καιρό και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ο οδηγός.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 36 πατώντας εδώ