Αρχική Σελίδα / Πολιτισμός / ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΝΘ: Εορτασμός επετείου μνήμης Αγίου Αποστόλου Σίλα!
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΝΘ: Εορτασμός επετείου μνήμης Αγίου Αποστόλου Σίλα!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΝΘ: Εορτασμός επετείου μνήμης Αγίου Αποστόλου Σίλα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Απὸ την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσουανα­κοινώνεται, ότι, μεαφορμὴ την επέτειο μνήμη τουαγίου Αποστόλου Σίλα, συνεργού τουφωτιστού και πολιούχου μας αγίου Αποστόλου Παύλου,η τοπική μαςΕκκλησία έχει προγραμματίσει την τέλεση των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων στο μοναστήρι τουαγίου Σίλα Καβάλας,κατὰ τοπροσεχὲς διήμερο 29 και30 Ιουλίου 2019. Το πρόγραμμα της Εορτής περιλαμβάνει :

  • Την Δευτέρα, 29 Ἰουλίου και ώρα 7 το απόγευμα, τον πανηγυρικὸ Εσπερινό και ακολούθως περι τις 30 μ.μ. το Μνημόσυνο επὶ του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Φ.Ν.Θ. κυρού Προκοπίου, επὶ τη συμπληρώσει δύο χρόνων απὸ την κοίμησή του.
  • Την Τρίτη, 30 Ιουλίου το πρωΐ, το πανηγυρικὸ Αρχιερατικὸ Συλλείτουργο, και
  • το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουλίου ώρα 7, τον με θέορτο Εσπερινὸ με την Παράκληση του αγίου καιακολούθως περί τις 8 μ.μ. την Λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του αγίου στα ερείπια της αρχαίας οδού«Εγνατία», επὶ των οποίων εβάδισαν και οι φωτιστές μας άγιοι Απόστολοι την άνοιξη του50 μ.Χ.

Στο σημείο, όπου,σύμφωνα με την παράδοση,αναπαύθηκε κατὰ την οδοιπορία απὸ το λιμάνι της αρχαίας Νεαπόλεως πρὸς τους Φιλίππους ο Απόστολος Παύλος με τον συνοδίτη του Απόστολο Σίλα στην ιερὰ Μονή του, θα ψάλωμε με θρησκευτικὴ ευλάβεια ψαλμοὺς και ύμνους και ωδὲς πνευματικὲς, τιμώντας τους φυτουργοὺς της πίστεώς μας και ανταποδίδοντας οφειλετικώς πρός τον άγιο τριαδικὸ Θεὸ μας την λατρεία μας και πρὸς Εκείνους την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φιλίππων, Νεαπό­λεως & Θάσου