Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / ΙΣΠΑΝΙΚΑ TAPAS: Γρήγορα και εύκολα!
ΙΣΠΑΝΙΚΑ TAPAS: Γρήγορα και εύκολα!

ΙΣΠΑΝΙΚΑ TAPAS: Γρήγορα και εύκολα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υπέροχα ορεκτικά με γεύση Ισπανίας για να συνοδεύσετε το κρασί και το ποτό σας.

Ψητά ντοματίνια

Υλικα:

Αβγά με λουκάνικο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγα ψητά ντοματίνια, 1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά, 3 αβγά, 1/2 χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, λίγη γραβιέρα, παξιμαδάκι με σουσάμι ή φρυγανισμένο ψωμί, ψητά ντοματίνια ντοματίνια, φρέσκο θυμάρι και ρίγανη, ελαιόλαδο, ξύδι μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι

  • Διαλέγουμε μακρόστενα κατακόκκινα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση, τα αραδιάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο. Ψήνουμε στους 200ºC για 20′. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά.

Αβγά με λουκάνικο

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα ψητά ντοματίνια και τα σοτάρουμε για 3-4′.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και σοτάρουμε για 3-4′. Χτυπάμε τα αβγά με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σβήνουμε την φωτιά.
  • Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνουμε πάνω στο σβηστό μάτι 2- 3′ μέχρι να σταθεροποιηθεί το αβγό.

Μανιτάρια με χαμόν

Υλικά:

Μανιτάρια με χαμόν, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 σκ. σκόρδο, 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες, λίγο λευκό κρασί, λίγο θυμάρι, 4-5 φέτες χαμόν παξιμαδάκι με σουσάμι ή φρυγανισμένο ψωμί.

  • Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο αφού κάψει καλά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-4 να μαραθούν τα μανιτάρια.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε να στεγνώσει τελείως το τηγάνι.
  • Βάζουμε μια φέτα χαμόν πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμάδι και μια κουταλιά μανιτάρια.

Γαρίδες spicy

Υλικά:

Φρέσκο τυρί κρέμα, 150 γρ. γαρίδες, 1 σκ. σκόρδο, 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά, παξιμαδάκι με σουσάμι ή φρυγανισμένο ψωμί.

  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι να κάψει καλά, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και βάζουμε τις γαρίδες, είτε μικρές, είτε ψιλοκομμένες.
  • Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3′, προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Γεμίζουμε με αυτά φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμαδάκια.