Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Auto - Moto / JCB Fastrac 8000: Το τρακτέρ που έπιασε τα… 166,7 χλμ./ώρα!
JCB Fastrac 8000: Το τρακτέρ που έπιασε τα… 166,7 χλμ./ώρα!

JCB Fastrac 8000: Το τρακτέρ που έπιασε τα… 166,7 χλμ./ώρα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Τα τρακτέρ φημίζονται για την εξαιρετική αντοχή τους, την ικανότητα να ανταπεξέρχονται σε κάθε δυσκολία, την κίνηση σε όλα τα εδάφη και τη δύναμη των κινητήρων. Δεν έχουν φτιαχτεί για να πηγαίνουν γρήγορα αλλά για να βοηθούν τους επαγγελματίες να πραγματοποιούν τις γεωργικές τους εργασίες.

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε

Η βρετανική εταιρεία JCB πάντως έχει βαλθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε την εικόνα των αγροτικών μηχανημάτων που μας καθυστερούν στο δρόμο. Σε συνεργασία με την Williams Advanced Engineering κατάφερε να εφαρμόσει πολλές τροποποιήσεις στο μοντέλο Fastrac 8000. Με αποτέλεσμα το τελευταίο να καταφέρνει να αναπτύσσει τις ταχύτητες των συμβατικών αυτοκινήτων. Πιο συγκεκριμένα προσάρμοσαν ειδικά αεροδυναμικά βοηθήματα και τοποθέτησαν έναν 7,2 λίτρων diesel κινητήρα απόδοσης 1.000 ίππων και 2.500 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάστηκε με αυτόματο κιβώτιο της ZF.

Το νέο ρεκόρ ταχύτητας

Το τροποποιημένο Fastrac 8000, έχοντας πίσω από το τιμόνι του τον επαγγελματία οδηγό Guy Martin, σημείωσε πρόσφατα ένα μεγάλο ρεκόρ, πιάνοντας στον αεροδιάδρομο του Elvington της Βρετανίας την εκπληκτική ταχύτητα των 166,7 χλμ./ώρα. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το κανονικό τρακτέρ έχει κόστος κοντά στις 180.000 Λίρες Αγγλίας ή κάτι παραπάνω από 200.000€!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 39 πατώντας εδώ