Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Προορισμοί / ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Κάμπινγκ; Γιατί όχι;
ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Κάμπινγκ; Γιατί όχι;

ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Κάμπινγκ; Γιατί όχι;

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Για τους περισσότερους, η σκέψη και μόνο να περάσουν το βράδυ τους στην ύπαιθρο, κάτω από ένα κομμάτι πανί, στριμωγμένοι μέσα σε έναν υπνόσακο και να μοιραστούν την κοινόχρηστη τουαλέτα του χώρου, είναι μια σκέψη εφιαλτική!

Όμως, ξανασκεφτείτε το. Το κάμπινγκ σας φέρνει σε επαφή με τη φύση με έναν τρόπο που δεν μπορεί να σας προσφέρει κανένα άλλο είδος διαμονής. Άλλωστε ο σύγχρονος εξοπλισμός του κάμπινγκ όπως τα φουσκωτά υποστρώματα, τα αδιάβροχα αντίσκηνα και οι άνετοι πουπουλένιοι υπνόσακοι το έχουν φέρει σε πρωτόγνωρα επίπεδα άνεσης… Καμία σχέση με αυτό που ξέραμε όταν ήμασταν παιδιά.

Για να μην ξεχνάμε πως είναι και φθηνό. Ακόμα και στα πιο οργανωμένα κάμπινγκ, θα πληρώσετε σημαντικά λιγότερα χρήματα για κάθε σας διανυκτέρευση σε σχέση με ένα ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο, ενώ με τα χρήματα που θα γλιτώσετε σε 2-3 εκδρομές θα κάνετε την απόσβεση της αγοράς όλου του κατασκηνωτικού εξοπλισμού σας!

Οικογενειακή υπόθεση

Τα παιδιά λατρεύουν την περιπέτεια και τη διασκέδαση του κάμπινγκ! Μην υποτιμάτε τις δυνατότητές τους όσο μικρά και αν είναι.

Βάλτε τα να στήσουν τη σκηνή τους, να στρώσουν τους υπνόσακους, να βοηθήσουν στο μαγείρεμα, να μαζέψουν ξύλα για τη φωτιά. Αν είναι μικρά, κάτω από 8 ετών, είναι καλύτερα να κοιμούνται στο ίδιο αντίσκηνο με τους γονείς. Πιο μεγάλα αδελφάκια μπορούν να έχουν τη δική τους σκηνή, αλλά πολύ κοντά στη σκηνή των γονιών τους.

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το κάμπινγκ. Μάλιστα όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά, τόσο το καλύτερο. Εξοικειώνονται καλύτερα με τη φύση, μαθαίνουν να την αγαπούν και να τη σέβονται, να την προστατεύουν και να τη φροντίζουν. Μαθαίνουν να υποστηρίζουν τον εαυτό τους, να μην φοβούνται το σκοτάδι και τις ερημιές, να είναι προσεκτικά και υπεύθυνα και να νιώθουν στη φύση «σαν στο σπίτι τους».

Κάμπινγκ λοιπόν; Ξανασκεφτείτε το!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε όλο το τεύχος 21 πατώντας εδώ