Αρχική Σελίδα / Πολιτισμός / ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: «Καπνογραφία» στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας!
ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: «Καπνογραφία» στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας!

ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ: «Καπνογραφία» στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η έκθεση γελοιογραφίας με τίτλο «Καπνογραφία» του γνωστού Τούρκου σκιτσογράφου Σεμίχ Πορόι παρουσιάζεται στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας το Σάββατο στις 15 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2020!

Διοργανωτές της διοργάνωσης

Τις Καπνισμένες γελοιογραφίες στην Καβάλα τη διοργάνωση έχουν αναλάβει από κοινού ο Δήμος Καβάλας, το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Αφορμή της Έκθεσης

Ο Σεμίχ Πορόι αφιερώνει την έκθεση στην μνήμη του παππού του και των αδελφών του παππού του, που ήταν κάποτε καπνοπαραγωγοί στην Μακεδονία. Στην έκθεση παρουσιάζονται 23 σκίτσα με θέμα τον καπνό και το τσιγάρο που σύμφωνα με τον καλλιτέχνη δεν προτρέπουν, αλλά ούτε και αποτρέπουν την χρήση του καπνού και του τσιγάρου.

Ο σκιτσογράφος Σεμίχ Πορόι

Ο Σεμίχ Πορόι διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Γελοιογράφων Τουρκίας το 1984-85. Έγραψε κείμενα για την γελοιογραφία και εικονογράφησε πολλά βιβλία. Εργάστηκε σχεδόν 40 χρόνια στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ από όπου αποχώρησε το 2018 και έκτοτε εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Της Έφης Βαλίλα – Δημοσιογράφος