Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Ελλάδα / ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: Ενεργοποίηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για υπερχρεωμένα νοικοκυριά!
ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: Ενεργοποίηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για υπερχρεωμένα νοικοκυριά!

ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: Ενεργοποίηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για υπερχρεωμένα νοικοκυριά!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Σήμερα Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, οι συντάκτες του [Εν]τυπάκι διαβάζοντας απνευστί την παρακάτω είδηση από το Υπουργείο Οικονομικών, την μεταφέρουμε αυτούσια όπως: το Υπουργείο Οικονομικών, ενεργοποιεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον έλεγχο των αιτήσεων που εκκρεμούν προς εκδίκαση, υπό το Νόμο 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη), για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Μέσω της πλατφόρμας αυτής οι πιστωτές μπορούν να λαμβάνουν τα φορολογικά στοιχεία εισοδήματος και περιουσίας των οφειλετών τους και έτσι να διαμορφώνουν άποψη για το αν κάποιος είναι επιλέξιμος για τη διατήρηση της προστασίας που παρέχει ο Ν. 3869/2010.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι ο οφειλέτης αποτελεί στρατηγικό κακοπληρωτή, δηλαδή ότι διαθέτει επαρκή εισοδήματα και περιουσία αλλά δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, τότε ο πιστωτής θα προβαίνει σε νομικές ενέργειες για τη διακοπή της προστασίας. Με τον τρόπο αυτό οι οφειλέτες με υψηλή ικανότητα αποπληρωμής θα κληθούν να πληρώσουν.

Αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση για την καταπολέμηση των στρατηγικών κακοπληρωτών. Εξυπακούεται ότι η Επίσημη Πολιτεία θα συνεχίσει να προστατεύει τα ευάλωτα νοικοκυριά που επλήγησαν από την οικονομική κρίση.