Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΚΑΒΑΛΑ: Μία από της πρώτες πόλεις που φωτογραφίζονται στον κόσμο!
ΚΑΒΑΛΑ: Μία από της πρώτες πόλεις που φωτογραφίζονται στον κόσμο!

ΚΑΒΑΛΑ: Μία από της πρώτες πόλεις που φωτογραφίζονται στον κόσμο!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ανήμερα της 107ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Καβάλας, ο διεθνούς φήμης Καβαλιώτης φωτογράφος Στράτος Καλαφάτης δημοσίευσε για πρώτη φορά μια φωτογραφία-ντοκουμέντο που χρονολογείται από το… 1853!

167 ολόκληρα χρόνια πριν, ένας ζωγράφος και ένας φωτογράφος «πέρασαν» από την πόλη και την απαθανάτισαν σε οκτώ (8) φωτογραφίες, καθιστώντας την, σύμφωνα με τον Στράτο Καλαφάτη, ως «μία από τις πρώτες πόλεις που φωτογραφίζονται στον κόσμο»!

Αναλυτικά, ο Καβαλιώτης φωτογράφος σημειώνει στην ανάρτησή του:

«Το 1853 ο φωτογράφος Ernst de Carantza παρέα με τον ζωγράφο Charles Labbe ταξίδεψαν από την Κωνσταντινούπολη για να φωτογραφίσουν την Αθωνική πολιτεία. Διερχόμενοι από την Καβάλα και γοητευμένοι από την ομορφιά της, δημιούργησαν 8 εικόνες σε μεγάλες γυάλινες πλάκες.

Η Καβάλα έγινε μία από της πρώτες πόλεις που φωτογραφίζονται στον κόσμο. Οι επόμενες γνωστές φωτογραφίες της γίνονται 50 χρόνια μετά, γύρω στο 1900!

Σήμερα, ημέρα της απελευθέρωσής της από τους Τούρκους το 1913, ας απολαύσουμε μια μοναδική άποψη της πόλης από τις Καμάρες, πολύ πριν επεκταθεί οικοδομικά εκτός των τειχών του κάστρου».

Πηγή: kavalapost