Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / Κατοικίδια / ΚΑΒΑΛΑ: Επιθέσεις σε αδέσποτες γάτες στην Καβάλα!
ΚΑΒΑΛΑ: Επιθέσεις σε αδέσποτες γάτες στην Καβάλα!

ΚΑΒΑΛΑ: Επιθέσεις σε αδέσποτες γάτες στην Καβάλα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Σε επίπεδα φρενίτιδας έχουν φτάσει οι επιθέσεις σε αδέσποτες γάτες σε συνοικίες πέριξ του κέντρου της Καβάλας, με δεκάδες περιστατικά να έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Μετά από καταγγελίες για δηλητηριάσεις στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, μια ακόμα επίθεσηαυτή την φορά με χτυπήματα– καταγγέλθηκε από συμπολίτρια, η οποία και ανάρτησε σχετική ενημέρωση στην σελίδα της φιλοζωικής ομάδας “Σε Προστατεύω” στα social media.

Το καταγγελθέν περιστατικό έλαβε χώρα στην συνοικία των Ποταμουδίων (και συγκεκριμένα στην διασταύρωση των οδών Αμισού και Ικάρου, λίγο πριν το 3ο ΓΕΛ Καβάλας), με 3 γάτες να εντοπίζονται με βαριά χτυπήματα -τα οποία θεωρείται βέβαιο πως προκλήθηκαν από ανθρώπινο χέρι- στο κεφάλι (οι 2 από αυτές) και στην πλάτη (η 3η). Μέχρι και αυτή την στιγμή, οι 2 από τις 3 γάτες έχουν ξεψυχήσει, ενώ η 3η γάτα έχει εξαφανιστεί από την περιοχή.

Όλα αυτά τα περιστατικά ανάγκασαν έναν συμπολίτη μας -και γνωστό στην Καβάλα για την φιλοζωική του δράση-, τον Σάκη Τσίρο, να δημοσιοποιήσει μια επικήρυξη σε βάρος αυτών που προχωρούν σε επιθέσεις σε κατοικίδια ζώα -με βάση την περιοχή του Προφήτη Ηλία, και συγκεκριμένα τις οδούς Κενταύρων, Βερονίκης, Φιλώτα και Ιωάννη Μέξη-, και να δεσμευτεί δημόσια ότι όποιος δώσει οποιαδήποτε πληροφορία που θα βοηθήσει στην σύλληψη των δραστών θα λάβει ένα χρηματικό ποσό -συγκεντρωθέν, κατά βάση, από άλλους φιλόζωους συμπολίτες- της τάξεως των 850 €. Βέβαια οι πιθανότητες να δοθεί κάποια τέτοια πληροφορία είναι πρακτικά ελάχιστες, καθώς οι περιπτώσεις στις οποίες οι φωνές για βασανισμό και φόνευση αδέσποτων ζώων έχουν οδηγήσει σε ονομαστική καταγγελία και σύλληψη των δραστών είναι ελάχιστες.

Το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συζητήθηκε και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, το βράδυ της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου, με αφορμή μια ερώτηση του συμβούλου της παράταξης “Ο Τόπος της Ζωής μας” Σπύρου Προυσαεύ για ένα αγροτεμάχιο στον Ζυγό, στο οποίο φέρεται να σκοπεύει η δημοτική αρχή Καβάλας να οικοδομήσει ένα καταφύγιο κατοικίδιων ζώων. Ο κ. Προυσαεύς, μάλιστα, κατήγγειλε την συμπεριφορά πολλών συνδημοτών -προερχόμενων, κυρίως, από τον αστικό ιστό της Καβάλας- οι οποίοι εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους στα χωριά του πρώην δήμου Φιλίππων, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα πρόσφατα στο Δάτο, όταν ένας κάτοικος του οικισμού δέχτηκε επίθεση από σκύλους, στην προσπάθειά του να σταματήσει έναν καυγά μεταξύ σκύλων, και μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας! Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης απάντησε πως καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να κατατεθεί εγκαίρως (ως τις 31 Δεκεμβρίου) πρόταση για χρηματοδότηση του καταφυγίου από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”, ενώ κάλεσε τον κ. Προυσαεύ να παράσχει όποια βοήθεια μπορεί να προσφέρει.

Πηγή: kavalaportal