Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΚΑΒΑΛΑ: Διαβούλευση για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική!
ΚΑΒΑΛΑ: Διαβούλευση για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική!

ΚΑΒΑΛΑ: Διαβούλευση για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Περιφερειακή συνάντηση- διαβούλευση με θέμα «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική και νησιωτικοί χώροι – Διευρυμένοι περιφερειακοί διάλογοι ΕΣΠΑ 2021 -2027» πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του Διοικητηρίου Καβάλας, παρουσία της γενικής γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Χριστίνα Καλογήρου.

«Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, που είχε ως σκοπό να κατατεθούν τα προβλήματα της Περιφέρειάς μας, προκειμένου να υπάρξει μια δρομολόγηση και ιεράρχησή τους από το συγκεκριμένο υπουργείο. Για την Π.Ε. Καβάλας, αυτό που έθιξα στη γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ήταν το θέμα που υπάρχει με το μεταφορικό ισοδύναμο με το νησί της Θάσου, το οποίο δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Το δεύτερο ήταν ότι πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για επιμόρφωση των επαγγελματιών στον τουριστικό κλάδο, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

Η κ. Καλογήρου είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο και τη διευθύνουσα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. «Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με τη Θάσο και τη Σαμοθράκη, έχει ειδικά ζητήματα ανάπτυξης των νησιών και βεβαίως εδώ το λιμάνι της Καβάλας έχει έναν ειδικό και πολύ σημαντικό ρόλο, ως ο λιμένας που διασυνδέει τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με τα Βαλκάνια και κατ’ επέκταση με την Ευρώπη. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι εδώ στην Καβάλα υπάρχει ένας ειδικός ρόλος στην ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική της χώρας», ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Καλογήρου.

Πηγή: ert