Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΚΑΒΑΛΑ: Μεγάλα έργα… σε ρυθμούς χελώνας!
ΚΑΒΑΛΑ: Μεγάλα έργα… σε ρυθμούς χελώνας!

ΚΑΒΑΛΑ: Μεγάλα έργα… σε ρυθμούς χελώνας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Μία φορά τον χρόνο να ασχολούμαστε με την εξέλιξη των μεγάλων συγκοινωνιακών έργων της περιοχής μας είναι υπεραρκετή, καθώς τα περισσότερα από αυτά (αν όχι όλα) κινούνται σε ρυθμούς… χελώνας. Δεν φταίει βέβαια η περιοχή μας, καθώς η αργή κίνηση χαρακτηρίζει κάθε διαδικασία στην οποία εμπλέκεται το ελληνικό Δημόσιο. Ας δούμε με δύο κουβέντες που βρισκόμαστε.

Διόδια

Τελικά εξετάζεται από την Εγνατία Οδό η αλλαγή των μετωπικών σταθμών διοδίων στην παράκαμψη, αφού ζητήθηκε έγκριση από το υπουργείο ώστε αυτά να κατασκευαστούν πιο κοντά στη Νέα Καρβάλη (πριν από το λιμάνι «Φίλιππος Β’»). Αν το αίτημα εγκριθεί καταργούνται τα πλευρικά διόδια στο λιμάνι και ο κόμβος θα λειτουργήσει άμεσα.

Γέφυρα Νοσοκομείου

Ο νυν Δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης έχει δεσμευτεί για την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας σε δύο κατευθύνσεις, μετά από συγκεκριμένες χωροταξικές παρεμβάσεις που πρέπει να προηγηθούν. Για την ίδια την γέφυρα, τώρα (μετά από ένα χρόνο) ξεκινάει η δημοπράτηση των μελετών. Μάλλον θα παραμείνουν τα ίδια βάθρα και θα αλλαχτεί μόνο το κατάστρωμα, αλλά μην παίρνετε και όρκο!

Περιμετρική Καβάλας

Σε αυτή την περίπτωση εκπονείται μελέτη για την ολοκλήρωσή(!) της, που προβλέπει την δημιουργία τούνελ 200 μ. και κάθετης εισόδου προς την πόλη.

Ε61

Εντός του 2020 αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση για το έργο που θα ενώσει τον Άγιο Αθανάσιο με τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα. Για το κομμάτι Σταυρός Αμυγδαλεώνα – Άγιος Σίλας ακόμη το σκεφτόμαστε ενώ για το τμήμα Δράμα-Άγιος Αθανάσιος οι μελέτες βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

Slow motion!