Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ: Μια μαθητική εκδήλωση που επιθυμούν να καθιερωθεί!
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ: Μια μαθητική εκδήλωση που επιθυμούν να καθιερωθεί!

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ: Μια μαθητική εκδήλωση που επιθυμούν να καθιερωθεί!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 24/01/20 το πρωί στην κεντρική πλατεία μαθητική εκδήλωση που θα καθιερωθεί και θα γίνεται κάθε χρόνο στο τέλος του μήνα Γενάρη. Συμμετείχαν μαθητές από αρκετά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά τους αρμόδιους προσκλήθηκαν όλα αλλά ανταποκρίθηκαν όσα είχαν τη δυνατότητα. Σε γενικές γραμμές οι μαθητές δεν ήταν πολλοί ενώ βάση των εκδηλώσεων ήταν η χορωδία και η ορχήστρα των μαθητών του Μουσικού σχολείου Καβάλας. Χθες κόπηκε η βασιλόπιτα των σχολείων, έγινε αναφορά στη σημερινή γιορτή του Αγίου Γρηγορίου και σε αυτήν της προσεχούς εβδομάδας των Τριών Ιεραρχών. Αν και την εκδήλωση φαίνονταν να την οργάνωσαν Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, υπήρξε σαφής στήριξη του Δήμου και χαρά του Μητροπολίτη Στέφανου που προσκλήθηκε να μιλήσει. Βρήκε μάλιστα την ευκαιρία να απαντήσει σε όσους του «χρέωσαν» το γεγονός και τον κατηγόρησαν για σκοταδισμό. Η εκδήλωση δεν ήταν σύντομη. Παραβρέθηκαν σε αυτήν και γονείς, μάλλον συνοδεύοντας μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια Δευτεροβάθμιας κ. Αλεξίου ρωτήθηκε για το κατά πόσο η εκδήλωση μπορούσε να γίνει απόγευμα ώστε να μην χαθεί μάθημα. Απάντησε: « Οι εκδηλώσεις πολλές φορές είναι μέσα στο πρόγραμμα του σχολείου».

Ο Δήμαρχος με τις δηλώσεις του φάνηκε να στηρίζει το γεγονός, υπόσχεται να το καθιερώσει: « Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα. Διότι έχουμε καθιερώσει, θα το καθιερώσουμε από εδώ και πέρα να γίνεται η κοπή της βασιλόπιτας όλων των σχολείων. Με αφορμή και τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Στην εκδήλωση θα γιορτάζουμε και τους Τρεις Ιεράρχες. Θέλω να συγχαρώ όσους είχαν την ιδέα. Την κ. Νεοχωρίτου και τον διευθυντή του Μουσικού σχολείου κ. Κακάρα. Μας παρακίνησαν να υιοθετήσουμε αυτήν την εκδήλωση. Είναι κάτι που θα το κάνουμε κάθε χρόνο. Μάλιστα είναι αφορμή να δείξουμε ότι το Μουσικό σχολείο Καβάλας κάνει μια εξαιρετική δουλειά, αξίζει η προσπάθεια που κάνουμε να αποκτήσει καινούργιο κτίριο».

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης απέρριψε τα σκοταδισμού, τα οποία εμμέσως σχολίασε: « Χαίρομαι που είμαστε όλοι εδώ. Μέσα στην πλατεία της Ελευθερίας μιλούμε, παρουσιάζουμε όμορφα πράγματα. Στα παιδιά που θα μας τα παρουσιάσουν αξίζει ένα θερμό χειροκρότημα. Όπως βλέπετε όλοι εδώ ο ήλιος είναι φωτεινός και δεν υπάρχει κανένα σκοτάδι. Ούτε στη σκέψη μας, ούτε στη διάθεσή μας. Αλλά ούτε προπαντός σε εκείνα που δεν πεθαίνουν ποτέ. Κι αυτά είναι αυτά που οι Άγιοι και πρόγονοι μας έφεραν. Συγχαίρω όλους όσους συντέλεσαν στην παρουσίαση αυτής της ομορφιάς. Γιατί πρόκειται για μια πνευματική ομορφιά. Συγχαίρω τους διοργανωτές αυτής της υποθέσεως. Ευχαριστώ αυτούς που με προσκάλεσαν να έρθω εδώ».

Τέλος στους δημοσιογράφους μίλησε και η αναπληρώτρια διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας κ. Γαϊτανίδου: « Η σημερινή εκδήλωση έχει σκοπό να αυξήσει τις κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών, να εμβαθύνει στη θρησκευτικότητα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών».

Πηγή: Λάσκαρης Τσούτσας, proininews