Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Νέστος / ΚΕΡΑΜΩΤΗ: Θέρετρο ή Καταυλισμός Τουριστών;
ΚΕΡΑΜΩΤΗ: Θέρετρο ή Καταυλισμός Τουριστών;

ΚΕΡΑΜΩΤΗ: Θέρετρο ή Καταυλισμός Τουριστών;

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (2 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 4.50 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η νέα τουριστική σεζόν είναι στο αποκορύφωμά της και η Κεραμωτή, που εισπράττει τη μερίδα του λέοντος των επισκέψεων, απολαμβάνει γι΄ ακόμη μία χρονιά το προνόμιο του να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων των Βαλκάνιων παραθεριστών.

Η εναλλακτική… Θάσος

Ο αριθμός των επισκεπτών αλλά και η ανάπτυξη νέων χώρων φιλοξενίας παρουσιάζουν σταθερή αυξητική πορεία την τελευταία πενταετία. Σε αυτό συνετέλεσε σίγουρα η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θάσο και η δυνατότητα των επισκεπτών του νησιού να πάρουν μία γεύση από τις ομορφιές της Κεραμωτής φεύγοντας ή γυρίζοντας από το νησί. Δεν είναι λίγοι λοιπόν αυτοί που αποφασίζουν στην επόμενη επίσκεψή τους να γλιτώσουν τα έξοδα του Ferry και να κερδίσουν έτσι μία ή δύο παραπάνω διανυκτερεύσεις με τον ίδιο προϋπολογισμό.

Ο μικρός προϋπολογισμός όμως των Βαλκάνιων επισκεπτών μας, πέρα από το μειωμένο συνάλλαγμα που αφήνει στις τοπικές επιχειρήσεις, έχει ξεκινήσει να δημιουργεί και κάποια (περιορισμένα προς το παρόν) περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή της Αμμόγλωσσας, που παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατήσει τις 2 Γαλάζιες Σημαίες που διαχρονικά έχει.

Ο τουριστικός καταυλισμός

Όλο και περισσότεροι γίνονται τα τελευταία χρόνια οι Βαλκάνιοι επισκέπτες μας που φτάνουν στην περιοχή με σκοπό να απολαύσουν τις ομορφιές του, αλλά με ελάχιστα χρήματα στην τσέπη. Γι΄ αυτούς είναι μονόδρομος το ελεύθερο camping, καθώς μπορούν να περάσουν αρκετές ημέρες διακοπών με ελάχιστα έξοδα. Καταλήξαμε λοιπόν στην πευκόφυτη περιοχή της Αμμόγλωσσας καθημερινά να ξεφυτρώνουν νέες σκηνές, μετατρέποντας την περιοχή σε ένα αυτοσχέδιο καλοκαιρινό καταυλισμό. Η επιβάρυνση του τοπίου από την παράνομη αυτή χρήση είναι μεγάλη, κυρίως από περιβαλλοντολογικής άποψης, καθώς δεν υπάρχουν οι υποδομές για να υποδεχτούν τα απορρίμματα και τις ακαθαρσίες τόσων ανθρώπων.

Αν ένα πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει του, υπάρχει κίνδυνος να το πληρώσουμε στο τέλος ακριβά. Ευελπιστούμε η νέα διοίκηση του Δήμου Νέστου, που θα αναλάβει από τον Σεπτέμβριο, να ασχοληθεί με το θέμα και να το λύσει πριν να είναι αργά.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 39 πατώντας εδώ