Με την πάροδο των ετών και χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας βρίσκει όλο και περισσότερες εφαρμογές. Η Αμερικάνικη εταιρεία «GoSun» αποφάσισε να την εκμεταλλευτεί όσον ... Διαβάστε περισσότερα »
Λέξη-κλειδί: Μαγειρική
ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ: Η μεγάλη βραδιά της Καβάλας στην καρδιά του Παρισιού!
Εντυπωσιακή από κάθε πλευρά υπήρξε η παρουσίαση της Καβάλας ως τουριστικού προορισμού καθώς και της δράσης Kavala Tales of Taste της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στην γαλλική πρωτεύουσα την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου. Η ... Διαβάστε περισσότερα »
ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ: 6 μετάλλια για Καβαλιώτες μάγειρες!
Με επιτυχία διεξήχθη στις Σέρρες, από τις 8 ως και τις 9 Απριλίου, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής “Φαντασία Γεύσεων”, υπό την εποπτεία της Λέσχης Αρχιμαγείρων “Μέγας Αλέξανδρος”, την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Σερρών ... Διαβάστε περισσότερα »
ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ: Με κοτόπουλο!
Μετατρέψτε το παραδοσιακό «μπουγιουρντί» με τα τυριά και τις πιπεριές, σε κυρίως φαγητό για όλη την οικογένεια με την προσθήκη κοτόπουλου. Σερβίρετέ το με μια δροσερή, πράσινη σαλάτα. Υλικά 4 ... Διαβάστε περισσότερα »
ΠΙΤΣΑ ΟΜΕΛΕΤΑ: Φτιάξτε την πανεύκολα!
Η συνταγή είναι περισσότερο για την ιδέα του πράγματος και όχι απαραίτητα για να γίνει ακριβώς με τις δικές μας οδηγίες! Η νέα τάση στις ομελέττες είναι να φτιάχνετε ένα ... Διαβάστε περισσότερα »
Εξοχικό… Μοσχαράκι! (ΣΥΝΤΑΓΗ)
Του Φώτη Μπάρμπα Chef στο «Φιλίππειο» & στην «Ίριδα» Υλικά: 1 ½ κιλό Μοσχάρι (Λαιμός ή Σπάλα) κομμένο σε κύβους 2 εκατοστών 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 Ντομάτες ψιλοκομμένες 3 Καρότα ... Διαβάστε περισσότερα »
ΣΑΛΑΤΑ: Με θαλασσινά!
Υλικά 2 καρότα 1 μικρή σελινόριζα 1 μαρουλάκι Μαϊντανός σγουρός 2 κιλά καραβίδες 500 γραμμάρια γαρίδες μεσαίου μεγέθους 2 κολοκυθάκια Για το ντρέσινγκ Λίγο λάδι Χυμό ενός λεμονιού Αλάτι Πιπέρι ... Διαβάστε περισσότερα »
ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ: Έτοιμο σε 5 λεπτά!
Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για παστίτσιο… Υλικά συνταγής 2 κ.σ. ελαιόλαδο 150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 καρότο 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκ. σκόρδο 2 κ.σ. κονιάκ 1 φλ. ... Διαβάστε περισσότερα »
ΙΣΠΑΝΙΚΑ TAPAS: Γρήγορα και εύκολα!
Υπέροχα ορεκτικά με γεύση Ισπανίας για να συνοδεύσετε το κρασί και το ποτό σας. Ψητά ντοματίνια Υλικα: Αβγά με λουκάνικο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγα ψητά ντοματίνια, 1/2 κόκκινη και 1/2 ... Διαβάστε περισσότερα »
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ: Βήμα – βήμα όλη η συνταγή!
Όταν γυρίζουμε από την εκκλησία το βράδυ της Ανάστασης , στο τραπέζι μας περιμένουν τα πιάτα γεμάτα με με αχνιστή μαγειρίτσα, αυγολεμονάτη… βάλσαμο για το στομάχι! Πρόκειται για το πρώτο ... Διαβάστε περισσότερα »