Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Auto - Moto / ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Οι πιο τρελοί νόμοι ανά τον κόσμο!
ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Οι πιο τρελοί νόμοι ανά τον κόσμο!

ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Οι πιο τρελοί νόμοι ανά τον κόσμο!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας αλλάζει συνεχώς, όπως και στην χώρα μας. Σε αυτό σίγουρα ευθύνεται η καθημερινή κακή συμπεριφορά των οδηγών, που ορισμένες φορές δεν συμμορφώνονται ούτε με τα χρηματικά πρόστιμα, ούτε με την αφαίρεση της άδειας και συνεχίζουν να κάνουν του… τιμονιού τους! Αξίζει να σημειώσουμε πως το ύψος των προστίμων που σημειώνονται ανά έτος, ξεπερνά τα 140 εκ.€, από τα οποία βέβαια εξοφλούνται το πολύ τα 40 εκ.€.

Δεν θα τιμωρείται πλέον όλη η οικογένεια

Αναφέρουμε ενδεικτικά μια επερχόμενη αλλαγή του 2020, που θέλει τον οδηγό που δεν θα φορά ζώνη ασφαλείας, να χάνει μόνο το δίπλωμά του και όχι και την άδεια του οχήματος, ώστε να μην μένει όλη η οικογένεια χωρίς μέσο μεταφοράς.

Τι προβλέπει όμως η «Βίβλος» της οδήγησης ανά τον κόσμο;

ΕΛΒΕΤΙΑ: Απαγορεύεται να κλείνετε τις πόρτες του αυτοκινήτου με δύναμη!

ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ: Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων μαύρου χρώματος τις Κυριακές!

ΡΩΣΙΑ: Απαγορεύεται να έχετε βρώμικο αυτοκίνητο, με λερωμένα παρμπρίζ, λασπωμένες ρόδες και γενικώς… άπλυτο!

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Σε περίπτωση που θέλετε να μεταφέρετε… σανό ή άλλα χόρτα, καλέστε ταξί. Απαγορεύεται να κάνετε τη μεταφορά με δικό σας όχημα!

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ: Πρέπει οπωσδήποτε να κρατάτε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων από τους πεζούς σε όποιο σημείο και αν βρίσκονται!

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Επιτρέπεται να οδηγείτε και… να πίνετε μπύρα! Κι όμως συμβαίνει!

ΓΑΛΛΙΑ: Οι οδηγοί οφείλουν να έχουν τα προσωπικά τους μηχανάκια αλκοτέστ μέσα στο όχημα είτε τα χρησιμοποιούν είτε όχι. Σαν τα ανακλαστικά γιλέκα ένα πράγμα!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΥΝΑΙΚΑ!!!

Αν μια γυναίκα θέλει να οδηγήσει στο Μέμφις ή στην Νέα Ορλεάνη, πρέπει να έχει μαζί κι έναν άντρα συνοδηγό, για να κουνάει μια κόκκινη σημαία… Είναι νόμος!