Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Παγγαίο / ΚΟΜΒΟΣ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ: Παράταση περιοριστικών μέτρων για την κατασκευή διοδίων!
ΚΟΜΒΟΣ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ: Παράταση περιοριστικών μέτρων για την κατασκευή διοδίων!

ΚΟΜΒΟΣ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ: Παράταση περιοριστικών μέτρων για την κατασκευή διοδίων!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Καραμανλής υπέγραψε χθες απόφαση με την οποία παρατείνει κυκλοφοριακά μέτρα στην Εγνατία οδό έως τις 10 Ιουλίου.

Αυτά αφορούν τον πολυσυζητημένο κόμβο Αγίου Ανδρέα που θα συνεχίσει να μην εξυπηρετεί όπως ξέραμε κι όπως πρέπει. Από τις 10 Ιουλίου και μετά η κατάσταση θα επανέλθει, προσωρινά, λόγω της Καλοκαιρινής περιόδου.

Παρατείνεται μέχρι 10-07-2020 η υπ’ αριθ. 2501/1/253 απόφαση με ισχύ από 05-03-2020, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 2501/1/253 απόφαση με ισχύ από 18-03-2020, μόνο κατά το σκέλος το οποίο αφορά τις εργασίες της Α΄ Φάσης και συγκεκριμένα την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στον ανατολικό κλάδο του Α/Κ που συνδέει την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας και την Επαρχιακή Οδό Καβάλας-Νέας Περάμου με τα ρεύματα της Εγνατίας Οδού (άνοδος) προς Καβάλα και Θεσσαλονίκη, λόγω κατασκευής πλευρικών σταθμών διοδίων.

Μετά τη λήξη της ημερομηνίας με ευθύνη της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και του αναδόχου, ο Α/Κ να δοθεί πλήρως σε δημόσια κυκλοφορία.

Επιπλέον οι εργασίες της Β΄Φάσης [προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στον δυτικό κλάδο του Α/Κ που συνδέει το ρεύμα της Εγνατίας Οδού προς Θεσσαλονίκη (κάθοδος) με την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας και την Επαρχιακή Οδός Καβάλας-Νέας Περάμου] θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση των αντίστοιχων εργασιών στον Α/Κ Ελευθερούπολης και το τέλος της θερινής περιόδου, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων τη συγκεκριμένη περίοδο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν θα επηρεαστεί η κίνηση των οχημάτων τα οποία θα κινούνται επί της Εγνατίας Οδού, παρά μόνο στις εξόδους και εισόδους του προαναφερόμενου ανισόπεδου κόμβου, σύμφωνα και με τις υποδείξεις του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας.

Τα έργα θα εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτός αν αυτά επιβάλλονται για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και την αντιμετώπιση τελείως προσωρινών καταστάσεων, κατόπιν όμως έγκρισης του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας. Η σήμανση θα παραμένει και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε κάθε περίπτωση αδυναμίας εκτέλεσης του έργου σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα απόφαση, θα πρέπει να ενημερώνεται έγκαιρα το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας, προκειμένου διασφαλισθεί η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Με ευθύνη του αρμόδιου φορέα για την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους χρήστες της οδού τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ η σήμανση θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ.» και την υπ’ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 από 16-02-2011 Απόφαση Υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών (ΦΕΚ Β-905).

Το πιο πάνω μέτρο είναι προσωρινό και παύει να ισχύει μετά το πέρας των εργασιών.

Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις ποινές οι οποίες ορίζονται από το Ν.2696/1999 «Περί Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε-αντικαταστάθηκε και ισχύει, καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

Πηγή: proininews