Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / Κοτόπουλο Πανέ με Καρύδια και Βρώμη!
Κοτόπουλο Πανέ με Καρύδια και Βρώμη!

Κοτόπουλο Πανέ με Καρύδια και Βρώμη!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υλικά (Κοτόπουλο):

4 φιλέτα από Στήθος Κοτόπουλο (ανοιγμένα)

2 Αυγά χτυπημένα με λίγο γάλα

100γρ. Αλεύρι

100γρ. Φρυγανιά (τριμμένη)

100γρ. νιφάδες Βρώμης τριμμένη

100γρ. Καρύδια περασμένα στο multi

Αλατοπίπερο

Λίγο Σκόρδο Γκρανουλέ,

Λίγη Πάπρικα γλυκιά

Λίγο Κάρυ

Λάδι για τηγάνισμα

 

Υλικά (Σως):

200γρ. Μαγιονέζα

50γρ. Καρύδια περασμένα στο μούλτι

2 σκελίδες Σκόρδο

Αλάτι, Πιπέρι & Κάρυ

50γρ. Κρέμα Γάλακτος

 

Εκτέλεση:

Μπαχαρώνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα στο ψυγείο.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη φρυγανιά, το τρίμμα του καρυδιού και τη βρώμη.

Περνάμε τα φιλέτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μίγμα που ετοιμάσαμε στο μπολ. Τα πιέζουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30’ ακόμα.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι  να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα φιλέτα σε μέτρια θερμοκρασία.

 

Για τη σως:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Τα φιλέτα μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ρύζι, πατάτες πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

 

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 40 πατώντας εδώ