Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / Κουτσομούρα Τηγανιτή με Χαλβά Μελιτζάνας & Κρέμα Βαλσάμικο!
Κουτσομούρα Τηγανιτή με Χαλβά Μελιτζάνας & Κρέμα Βαλσάμικο!

Κουτσομούρα Τηγανιτή με Χαλβά Μελιτζάνας & Κρέμα Βαλσάμικο!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (3 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 4,67 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Του Ανδρέα Παπαδόπουλου
Passion CheF

Καλό φθινόπωρο σε όλους! Στα επόμενα 6 τεύχη του περιοδικού θα σας παρουσιάσω 6 διαφορετικές συνταγές με βασικό υλικό τα ψάρια και τα θαλασσινά! Και για να μην μένουμε μόνο στο μαγείρεμα λέω να μαθαίνουμε και κάτι για τον «πρωταγωνιστή» της κάθε συνταγής.

Η κουτσομούρα λοιπόν (επιστημονικά mullus barbatus) συγγενεύει με το μπαρμπούνι και το χρώμα της είναι κόκκινο στη ράχη, λευκό στην κοιλιά και ασημένιο στα πλευρά της. Ζει σε αμμώδεις ή λασπώδεις βυθού και τρέφεται με μαλάκια και σκουλήκια.

Κουτσομούρα Τηγανιτή με Χαλβά Μελιτζάνας και Κρέμα Βαλσάμικο

Υλικά (για 1 άτομο):

·    2 Κουτσομούρες
·    Καλαμποκάλευρο

Για τον Χαλβά Μελιτζάνας

·    1 Μελιτζάνα ψημένη (ψίχα)
·    1 Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)Αποτέλεσμα εικόνας για μελιτζανα
·    1 σκελίδα Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
·    1 Κόκκινη Πιπεριά (ψιλοκομμένη)
·    1 Πράσινη Πιπεριά (ψιλοκομμένη)
·    1 Καρότο (ψιλοκομμένο)
·    Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
·    Λευκό Ξύδι
·    Ελαιόλαδο
·    Αλάτι & Πιπέρι
·    Κρέμα Βαλσάμικο

Εκτέλεση:

Αλατίζουμε τις κουτσομούρες, τις περνάμε από το καλαμποκάλευρο και τηγανίζουμε. Βάζουμε όλα τα υλικά για τον χαλβά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Στήνουμε το πιάτο. Γύρω από το πιάτο ρίχνουμε κρέμα βαλσάμικο.

Αποτέλεσμα εικόνας για κουτσομουρα

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε όλο το τεύχος 22 πατώντας εδώ