Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Auto - Moto / ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: Ερμηνευτική Εγκύκλιος για την λειτουργία του ΚΤΕΟ!
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: Ερμηνευτική Εγκύκλιος για την λειτουργία του ΚΤΕΟ!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: Ερμηνευτική Εγκύκλιος για την λειτουργία του ΚΤΕΟ!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ερμηνευτική εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την λειτουργία του Κέντρων Τεχνικών Ελέγχων Οχημάτων.

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να μη καταγραφεί συνωστισμός στα ΚΤΕΟ της χώρας από τους ιδιοκτήτες οχημάτων με ληγμένα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr το διάστημα που επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας έληξαν περίπου 300.000 Δελτία και οι ιδιοκτήτες τους έχουν στην διάθεσή τους 70 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα λήξης του Δελτίου για να περάσουν από τεχνικό έλεγχο χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο. Η εγκύκλιος που ξεκαθαρίζει τα νέα δεδομένα στην λειτουργία των ΚΤΕΟ αναγράφει ότι: «Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική του θέματος κοινή υπουργική απόφαση, όπου στο άρθρο 1 αυτής σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, ορίζονται οι απαιτούμενες αποστάσεις που πρέπει να διασφαλίζονται από τις διοικήσεις των επιχειρήσεων για την προστασία των καταναλωτών και συγκεκριμένα όσο αφορά τις Υπηρεσίες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο.):

  • Οι πελάτες, κάτοχοι επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Η προσέλευση πελατών, κατόχων φορτηγών αυτοκινήτων και λεωφορείων, είναι δυνατή και χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν να τηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος επιδεικνύεται στα
    ελεγκτικά όργανα.
  •  Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας για το προσωπικό.
  • Επιπρόσθετα στο άρθρο 2 σχετικά με τις παραβάσεις κανόνων λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και τις επιβαλλόμενες κυρώσεις, προσδιορίζεται ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, το διοικητικό πρόστιμο για τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις απαιτήσεις του άρθρου 1.
  • Καλούνται τα ΚΤΕΟ της χώρας για την εφαρμογή των ανωτέρω διαλαμβανομένων.»

ΠΗΓΗ: www.newsauto.gr