Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / Λαχανοντολμάδες με Θαλασσινά!
Λαχανοντολμάδες με Θαλασσινά!

Λαχανοντολμάδες με Θαλασσινά!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...


Υλικά:

1 μεγάλο Λάχανο

700γρ. ανάμικτα Θαλασσινά (Καλαμάρι, Σουπιά, Χταπόδι, Γαρίδες)

2 μεγάλα ξερά Κρεμμύδια (το ένα ψιλοκομμένο)

250γρ. Ρύζι Καρολίνα

1 Πράσο (ψιλοκομμένο)

2 σκελίδες Σκόρδο (ψιλοκομμένες)

125ml Ελαιόλαδο

50ml Λευκό Κρασί

½ ματσάκι Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

½ ματσάκι Άνηθο (ψιλοκομμένο)

2 κ.σ. φρέσκο Θυμάρι (ψιλοκομμένο)

Αλάτι & Πιπέρι

1 Καρότο

1 κ.σ Βούτυρο

3 κ.σ. Κορν Φλάουρ

1 Λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο κυκλικά, σε σχήμα κώνου και το βάζουμε να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό και μία κουταλιά αλάτι, με την τρύπα προς τα κάτω. Όταν αρχίσει να βράζει γυρίζουμε το λάχανο από την άλλη μεριά μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα και να αρχίσουν να βγαίνουν από μόνα τους. Ξεχωρίζουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ψιλοκόβουμε τα θαλασσινά, σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο και όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε τα θαλασσινά. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Σε μια κατσαρόλα απλώνουμε στον πάτο, το ένα κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, το καρότο σε φέτες, τα κοτσάνια από τον μαϊντανό και τον άνηθο και φύλλα από το λάχανο.

Παίρνουμε τα φύλλα από το λάχανο και αφαιρούμε το μεσαίο σκληρό κοτσάνι και τα χωρίζουμε στα δύο. Σε κάθε φύλλο, βάζουμε μία κουταλιά γέμιση (ανάλογα με το μέγεθος) γυρνάμε τα πλαϊνά και τυλίγουμε. Τοποθετούμε τους ντολμάδες κυκλικά στην κατσαρόλα όσο πιο κοντά μπορούμε τον ένα στον άλλο. Βάζουμε νερό ή ζωμό λαχανικών, λάδι και λίγο αλάτι, 3 δάχτυλα πάνω από την επιφάνεια των ντολμάδων. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 40-45 λεπτά.

Αφού βράσουν, σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το ανακατεύουμε καλά, βάζουμε τον ζωμό από τους λαχανοντολμάδες και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε γρήγορα.  Όταν πήξει το τραβάμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Καλή επιτυχία!