Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Κόσμος / ΚΟΣΜΟΣ: Λουκέτο στην πρεσβεία της Λιβύης στην Αίγυπτο!
ΚΟΣΜΟΣ: Λουκέτο στην πρεσβεία της Λιβύης στην Αίγυπτο!

ΚΟΣΜΟΣ: Λουκέτο στην πρεσβεία της Λιβύης στην Αίγυπτο!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Στις 15/12/ 2019 η πρεσβεία της Λιβύης στην Αίγυπτο έβαλε «λουκέτο» επ’ αόριστον για «λόγους ασφαλείας»!.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις – παρασκήνιο.

Ενόψει της υπό εξέλιξης επιχείρησης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού για ανακατάληψη της Τρίπολης, υπάρχουν εξελίξεις όπως, η Τουρκία μέσω και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας να απειλεί – διευκολύνει την υλοποίηση των έκνομων τουρκικών σχεδίων.

Η Πρεσβεία της Λιβύης στην Αίγυπτο

Φυσικά μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα αίτια της διακοπής λειτουργίας της πρεσβείας στην Αίγυπτο και την αποχώρηση των Λίβυων Διπλωματών.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι «Η πρεσβεία της Λιβύης στην Αίγυπτο ανακοινώνει ότι κλείνει τις πόρτες της επ’ αόριστον από σήμερα, και μάλιστα για λόγους ασφαλείας».

Αιγυπτιακές Εφημερίδες ισχυρίζονται ότι «η διπλωματική αποστολή της Λιβύης τονίζει την πλήρη υποστήριξή της προς τον λαό της Λιβύης, τον Εθνικό Στρατό και το εκλεγμένο Κοινοβούλιο», δηλαδή τον στρατηγό Χαφτάρ και δεν αναγνωρίζουν την φιλοτουρκική κυβέρνηση του Φαγέζ Αλ Σαράζ στην Τρίπολη.

Το κυριότερο

Οι Λίβυοι Διπλωμάτες στην Αίγυπτο «κάλεσαν επίσης όλες τις διπλωματικές αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο να τους ακολουθήσουν». Και ο λόγος είναι ότι  «όλοι οι Διπλωματικοί υπάλληλοι της Λιβύης στην Αίγυπτο επιβεβαίωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας μετά την υπογραφή αντιφατικών συμφωνιών με την Τουρκία», καθώς «η συμφωνία αυτή τάσσεται ενάντια στα δικαιώματά τους, παραβιάζει την κυριαρχία της χώρας τους και σπαταλά τον πλούτο της προς όφελος των Τούρκων».

Σχόλιο:

Οι εξελίξεις αυτές είναι χρήσιμες και καλές για τη Χώρα μας, διότι ανεξάρτητα των απειλών της Τουρκίας, βλέπουμε τη δυσμενή πορεία της τουρκικής εκστρατευτικής υποστηρικτικής δύναμης με την υποτιθέμενη κυβέρνηση της Λιβύης!

Έχει δε και το  θράσος και σήμερα  να  δημιουργεί προβλήματα στην Ελληνική ΑΟΖ.

Πάντως παρόλες τις εξελίξεις  με την Τουρκία, εμείς δυστυχώς σε οτιδήποτε προκύψει, θα είμαστε μόνοι μας. Ένα πάντως είναι σίγουρο, ότι μια ουσιαστική στρατιωτική συμμαχία  Αιγύπτου, Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου στις δύσκολες στιγμές δεν θα είναι εναντίον μας! Αν για παράδειγμα η Αίγυπτος ήταν μαζί με την Τουρκία, θα είχαμε σοβαρότατο πρόβλημα! Και γι’ αυτό εκτιμώ ότι οι Τούρκοι δεν θα μπορέσουν να μας κάνουν καμία σοβαρή ζημιά ούτε στον Έβρο, ούτε στο Αιγαίο, ούτε για να καταλάβουν ένα μεγάλο νησί!

Η Αίγυπτος πλέον είναι μία υπολογίσιμη δύναμη, κυρίως ναυτικά. Χώρα την οποία ακόμη και τα “Ψαροπούλια” της Τουρκίας την φοβούνται…

τη Έφης Βαλίλα, Δημοσιογράφος