Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μόδα - Ομορφιά / ΜΑΛΛΙΑ & ΧΕΙΜΩΝΑΣ: Αποφύγετε τον στατικό ηλεκτρισμό!
ΜΑΛΛΙΑ & ΧΕΙΜΩΝΑΣ: Αποφύγετε τον στατικό ηλεκτρισμό!

ΜΑΛΛΙΑ & ΧΕΙΜΩΝΑΣ: Αποφύγετε τον στατικό ηλεκτρισμό!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο στατικός ηλεκτρισμός στα μαλλιά είναι ένα χειμωνιάτικο πρόβλημα. Μάλιστα, πολλά κορίτσια μπερδεύουν τον στατικό ηλεκτρισμό με το φριζάρισμα. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Ο στατικός ηλεκτρισμός στα μαλλιά προκύπτει όταν αλλάζει το φορτίο τους αλλά δεν θα σας παιδέψουμε με τα πως και τα γιατί της επιστήμης αυτή τη στιγμή. Θα σας δώσουμε μόνο τη λύση έτσι ώστε να μπορείτε να φοράτε τα πουλόβερ σας και να μην μοιάζετε σα να παλέψατε με γάτες!

Βάλτε λάδι!

Όσο πιο ενυδατωμένη είναι η τρίχα, τόσο λιγότερο φορτίο θα έχει, οπότε το λάδι μαλλιών είναι ο καλύτερός σας φίλος στη μάχη ενάντια στον στατικό ηλεκτρισμό.

Πάρτε μία ξύλινη βούρτσα

Το μεγαλύτερο μέρος του στατικού ηλεκτρισμού προκύπτει και κατά το βούρτσισμα και οι πλαστικές  βούρτσες επιδεινώνουν την κατάσταση. Επενδύστε λοιπόν σε μία ξύλινη βούρτσα που όχι μόνο θα περιορίσει τον στατικό ηλεκτρισμό αλλά θα κάνει και καλό στα μαλλιά σας.

Επενδύστε στο σεσουάρ

Τα σύγχρονα σεσουάρ με τεχνολογία ιονισμού, συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση του στατικού ηλεκτρισμού γιατί τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα που εκπέμπουν, έλκονται από τα θετικά φορτία της τρίχας με αποτέλεσμα να αλληλοεξουδετερώνονται.

Γνωρίζετε τα dryer sheets;

Στην Ευρώπη και στην Αμερική, υπάρχει ένα μαγικό «όπλο» κατά του στατικού ηλεκτρισμού. Είναι τα dryer sheets, τα ειδικά αντιστατικά και μαλακτικά πανάκια τα οποία, κανονικά, τοποθετούνται μέσα στα στεγνωτήρια για να εξουδετερώνουν τον στατικό ηλεκτρισμό από τα ρούχα. Σύμφωνα όμως με τον… αστικό μύθο, τα πανάκια αυτά έχουν εξίσου καλά αποτελέσματα αν σκουπίσετε με αυτά τις χτένες και τις βούρτσες σας, αν στερεώστε ένα dryer sheet στο εσωτερικό του καπέλου ή του κράνους σας, αν το τοποθετήσετε μέσα στη μαξιλαροθήκη σας ή απλά, αν το περάσετε πάνω από τα μαλλιά σας! Δυστυχώς στην Ελλάδα τα στεγνωτήρια δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορούν ούτε τα dryer sheets. Αν όμως θέλετε να κάνετε μια δοκιμή, θα τα βρείτε πανεύκολα στο internet!