Μελέτης… Οργάνωση!

Μελέτης… Οργάνωση!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Είτε είστε παιδί, είτε ενήλικας σπουδαστής χρειάζεται να οργανώσετε έτσι το χρόνο και τον χώρο σας ώστε το διάβασμα αλλά και οι άλλες δραστηριότητές σας να γίνονται γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα.

ΧΩΡΟΣ

Οργάνωση χώρου

Πρέπει να οργανώσετε έτσι το δωμάτιο, ώστε να διαχωρίζεται ο χώρος μελέτης από τον χώρο ύπνου. Η περιοχή του γραφείου να θεωρείται πιο σοβαρό μέρος ενώ το κρεβάτι εκεί όπου μπορούμε να παρασυρθούμε βλέποντας τηλεόραση ή να αποκοιμηθούμε χωρίς να το αντιληφθούμε.

Χρώμα και Διακόσμηση

Καλό είναι να προτιμήσετε χρώματα ανοιχτά όπως το γαλάζιο, το πράσινο και το ροζ, που διευκολύνουν τη συγκέντρωση και τη χαλάρωση. Επίσης είναι καλύτερα να έχετε ένα δωμάτιο με λίγα διακοσμητικά και έπιπλα. Μ΄ αυτόν τον τρόπο δε θα είναι υπερφορτωμένο και θα φαίνεται μεγαλύτερο. Το γραφείο επίσης θα πρέπει να είναι τοποθετημένο μπροστά στο παράθυρο ώστε να έχει περισσότερο φως.

Περιορισμός στη χρήση τεχνολογίας

Θα πρέπει ό,τι έχει σχέση με την τεχνολογία (κινητό, υπολογιστής, τάμπλετ κα.) να τοποθετηθεί μακριά από τον οπτικό μας πεδίο για να μην μας αποσπά την προσοχή.

ΧΡΟΝΟΣ

Βάλτε πρόγραμμα

​Η σωστή διαχείριση του χρόνου βοηθάει να γίνετε περισσότερο παραγωγικοί. Και ενώ κάνετε όλα όσα έχετε προγραμματισμένα, σας περισσεύει και χρόνος για αναψυχή. Το άλφα και το ωμέγα είναι το πρόγραμμα. Προγραμματίστε τις δουλειές ή το διάβασμα που έχετε να κάνετε για την επόμενη μέρα, εβδομάδα, μήνα. Οι δουλειές που δε γίνονται στην ώρα τους συσσωρεύονται, ενώ δεν μπορούν να αποφευχθούν. Έτσι καταλήγουν να μετατρέπονται σε εκκρεμότητες που σας προκαλούν άγχος. Πλέον, με την τεχνολογία η οργάνωση του χρόνου είναι ευκολότερη.

Προτεραιότητες

Θα πρέπει να αποφασίζετε ποιες δουλειές ή μαθήματα είναι σημαντικότερα να γίνουν πρώτα. Έτσι θα έχετε ένα πρόγραμμα όχι παραφορτωμένο και διαχειρίσιμο. Επίσης πρέπει να ορίζετε χρονικά όρια σε κάθε μελέτη ή εργασία, και να προσπαθείτε όσο γίνεται να μην ξεφεύγετε από αυτά.

Χάσιμο χρόνου

Θα πρέπει να ανακαλύψετε πού χάνετε το χρόνο σας ώστε να τον χρησιμοποιήσετε πιο παραγωγικά. Κι αφού διαπιστώσετε πού σπαταλάτε τον χρόνο σας να χρονομετρήσετε πόσο χρόνο δαπανάτε και πώς μπορείτε αυτό να το μεταβάλλετε. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι ο χρόνος είναι συγκεκριμένος. Δεν αλλάζει. Η μέρα έχει 24 ώρες. Αυτό που πρέπει να διαχειριστείτε είναι τον εαυτός σας και να διοχετεύσετε σωστά τον χρόνο σας.

Συμπερασματικά…

Για να είμαστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί ως μαθητές, σπουδαστές αλλά και γενικά κατά την διάρκεια της ζωής σας θα πρέπει να έχετε σωστά οργανωμένο τον χώρο και τον χρόνο σας!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 40 πατώντας εδώ