Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Ελλάδα / ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ: Δικαιούχοι και οι νησιώτες που δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση!
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ: Δικαιούχοι και οι νησιώτες που δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση!

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ: Δικαιούχοι και οι νησιώτες που δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Δικαιούχοι του «Μεταφορικού Ισοδύναμου» και οι νησιώτες που δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση

Μόλις προχθές (12/5/2020) εκδόθηκε Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αριθμ. 1772, τεύχος β’, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται στην εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδυνάμου για τους επιβάτες, και  οι νησιώτες, που δεν είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης.

 Χρονοδιάγραμμα εφαρμογή της απόφασης 

Με την Απόφαση αυτή εφαρμόζεται η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2020 (Νόμος 4676/20, άρθρο 51, παρ.2), η οποία προβλέπει την επέκταση του δικαιώματος υπαγωγής στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου με κατάθεση αίτησης του δικαιούχου σε έγχαρτη μορφή.

Αναλυτικότερα

Δηλαδή, νησιώτες που μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα για τις μετακινήσεις τους να αξιοποιούν το συγκεκριμένο μέτρο, όπως είναι οι πολίτες με πολύ χαμηλό εισόδημα, οι μοναχοί, οι μοναχές και γενικά οι νησιώτες που είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση πιστοποίησης, προκειμένου να λάβουν τον Μοναδικό Αριθμό του Νησιώτη (Μ.Α.Ν.), σε έγχαρτη μορφή. Στο δημοσίευμά μας επισυνάπτεται υπόδειγμα της αίτησης όπου αναγράφονται και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που υποχρεούται να προσκομίσει ο αιτών/ούσα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ισχύς της ρύθμισης

 Η νέα αυτή ρύθμιση ισχύει από τις 9 Μαΐου 2020, ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η υποβολή της αίτησης γίνεται στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

**H e-Εφημερίδα μας, «Εν Θάσω» με το αξιόπιστο και έγκυρο ειδησεογραφικό της υλικό, συσπειρώνει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, γύρω της. Ο ειλικρινής δημοσιογραφικός αγώνας αμείβεται, ενώ η τακτική ελιγμών πληρώνεται!