Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό το επικίνδυνο μικρόβιο κρύβεται στα παπούτσια μας!
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό το επικίνδυνο μικρόβιο κρύβεται στα παπούτσια μας!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό το επικίνδυνο μικρόβιο κρύβεται στα παπούτσια μας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Όσο καθαρό και αν είναι το εσωτερικό του σπιτιού σας οι κίνδυνοι που παραμονεύουν έξω από την πόρτα σας είναι έτοιμοι να εισβάλουν με την πρώτη ευκαιρία.

Ο πιο εύκολος τρόπος μεταφοράς παθογόνων μικροοργανισμών είναι μέσω των παπουτσιών.

Πρόσφατη μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον υπέδειξε ότι ένα από αυτά τα μικρόβια μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο και μολύνει καθημερινά δεκάδες σπίτια.

Ο λόγος για το επονομαζόμενο C. difficile. Όπως υποδεικνύει και το χαρακτηριστικό όνομά του, είναι ένας ανθεκτικός μικροοργανισμός που αντιμετωπίζεται αρκετά δύσκολα.

Σύμφωνα με τα δείγματα που συνέλεξαν οι ερευνητές, το 40% των σπιτιών φιλοξενούσε στα σκαλιά της εισόδου το προαναφερθέν βακτήριο, ενώ το ίδιο ίσχυε και για το 39% των παπουτσιών που εξετάστηκαν.

Αρκετά στελέχη του βακτηρίου C. difficile είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Μια ενδεχόμενη λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει διάρροια και σε μερικές περιπτώσεις εξελίσσεται σε επικίνδυνη φλεγμονή στο παχύ έντερο.

Συμβουλή;

Βγάλτε λοιπόν τα παπούτσια σας όταν μπαίνετε στο σπίτι για να αποφύγετε τόσο το συγκεκριμένο ανθεκτικό βακτήριο όσο και κάθε άλλο μικροοργανισμό που μπορεί να προσκολληθεί στα παπούτσια σας.

Πηγή: mediccaland.gr