Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Προορισμοί / ΜΗΛΟΣ: Το «ζευγαρονήσι» των Κυκλάδων!
ΜΗΛΟΣ: Το «ζευγαρονήσι» των Κυκλάδων!

ΜΗΛΟΣ: Το «ζευγαρονήσι» των Κυκλάδων!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

 

Το καλοκαίρι έχει ακόμα δρόμο μπροστά του, οπότε προλαβαίνετε να κανονίσετε το ταξίδι σας, ακόμα και την τελευταία στιγμή. Και η επιλογή γίνεται ευκολότερη αν είστε ζευγάρι, γιατί η Μήλος είναι το ιδανικότερο νησί για εσάς, αφού ο όρος «ζευγαρονήσι» της ταιριάζει γάντι και σίγουρα θα αποζημιωθείτε.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Ένα από τα πολλά αξιοθέατα του νησιού είναι σαφώς η Αφροδίτη της Μήλου. Αναφερόμαστε φυσικά στο πιστό αντίγραφο του αγάλματος, καθώς το γνήσιο βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου. Παράλληλα, μοναδικό αξιοθέατο είναι και το Αρχαίο Θέατρο της Μήλου το οποίο τα τελευταία έτη δέχεται αναστηλώσεις με σκοπό να τεθεί ξανά σε λειτουργία.

ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

Οι ιαματικές πηγές της Μήλου είναι κάτι που δύσκολα μπορείς να προσπεράσεις, καθώς μιλάμε για ένα ηφαιστειογενές νησί με πολλές θερμές πηγές που αποδεδειγμένα θεραπεύουν προβλήματα υγείας, κυρίως τα αρθριτικά. Επίσης, συναντάμε και τα διάσημα λουτρά στον Αδάμαντα, τα λουτρά του Προβατά αλλά και τα λουτρά της Αλυκής.

 

ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ

Πρόκειται για ένα αξιοθέατο που προκαλεί δέος, καθώς οι κατακόμβες είναι σκαμμένες σε ηφαιστειογενές έδαφος. Πρόκειται φυσικά για το κοινοτικό νεκροταφείο του νησιού, κατακόμβες που ανακαλύφθηκαν όπως αναγράφεται ιστορικά, από αρχαιοκάπηλους, με τον επισκέπτη να έχει πλήρη πρόσβαση εντός τους, ώστε να μπορέσει να παρατηρήσει τα σκαλιστά και τις επιγραφές της εποχής.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Η νυχτερινή ζωή της Μήλου, δεν διαφέρει και πολύ από άλλα νησιά, καθώς θα βρείτε χαλαρά μπαράκια, αλλά και πιο πολυσύχναστα. Το σίγουρο είναι πως στα δεκάδες ταβερνάκια της, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τοπικές γεύσεις που έχουν επιρροή κυρίως από την κρητική κουζίνα όπως τα σκαλτσούνια, να δοκιμάσετε χειροποίητα ζυμαρικά αλλά και τοπικά γλυκά του κουταλιού. Όσο για τις δραστηριότητες; Αμέτρητες. Κυρίως όσον αφορά τα θαλάσσια σπορ, αλλά και την πεζοπορία.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 39 πατώντας εδώ