Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / Μην τα βάζετε στο ψυγείο!
Μην τα βάζετε στο ψυγείο!

Μην τα βάζετε στο ψυγείο!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Νομίζετε ότι ψυγείο διατηρεί τα πάντα σε καλύτερη κατάσταση. Δεν είναι έτσι. Δεν μπαίνουν όλα τα τρόφιμα στο ψυγείο, μάλιστα μερικά χαλάνε όταν τα βάλετε… Ιδού μερικά που επιμένετε να βάζετε στο ψυγείο ενώ δεν θα έπρεπε.

Ντομάτες – Αγγούρια

Τα είδατε ποτέ εντός ψυγείου στο σούπερ μάρκετ; Η χαμηλή θερμοκρασία δεν επιτρέπει στην ντομάτα να αποκτήσει αυτή την πλούσια γεύση της, ενώ το αγγούρι είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και όταν το βάζεις στο ψυγείο χαλάει πολύ πιο γρήγορα, μαραίνεται γιατί παγώνει και δεν τρώγεται με τίποτα.

Αυγά

Κι αυτά εκτός ψυγείου στο σούπερ μάρκετ, αλλά για κάποιο παράξενο λόγο εμείς μετά τα βάζουμε στο ψυγείο. Αν στο σπίτι σας δεν έχει ακραίες θερμοκρασίες τα αυγά μπορούν να συντηρηθούν μια χαρά.

Μέλι

Δεν θα πάθει ποτέ τίποτα αν το διατηρείτε σε ένα καλά κλεισμένο βάζο. Τοποθετώντας το στο ψυγείο το μόνο που θα καταφέρετε είναι να το παγώσετε και να χάσετε χρόνο προσπαθώντας να το ξεπαγώσετε.

Κέτσαπ

Η κέτσαπ έχει πάντα μια θέση στα ψυγεία μας ενώ κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στο ντουλάπι και όχι σε υγρό μέρος. Τα συστατικά που περιέχει, αλλά και η ζάχαρη, την διατηρούν μια χαρά.

Πατάτες

Οι πατάτες δεν μπαίνουν στο ψυγείο για κανένα λόγο. Βάλτε τις σε ένα μπολ σε σκοτεινό και δροσερό μέρος και θα διατηρηθούν φρέσκες περισσότερο καιρό.

Φρέσκα Μυρωδικά

Δεν επιβιώνουν σε κρύο περιβάλλον, γι’ αυτό αν θέλετε να διατηρήσετε φρέσκο το ματσάκι που πήρατε στη λαϊκή βάλτε το σε ένα ποτήρι με λίγο νερό. Αν αλλάζετε νερό κάθε δύο ημέρες θα σας «ζήσει για μία εβδομάδα!

Ψωμί

Το ψωμί στο ψυγείο ξηραίνεται τόσο πολύ που δεν τρώγεται. Βάλτε το στην κατάψυξη και μετά θα μπορέσετε να το ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για να το φάτε.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 40 πατώντας εδώ