Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ 2019 LIVING: Σόδα στο μπάνιο και… καθάρισες!
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ 2019 LIVING: Σόδα στο μπάνιο και… καθάρισες!

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ 2019 LIVING: Σόδα στο μπάνιο και… καθάρισες!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Η μαγειρική σόδα σε σκόνη είναι ένα «μαγικό» εργαλείο καθαρισμού που βρίσκεται σίγουρα στο ντουλάπι του σπιτιού σας. Παρά το γεγονός ότι αποτελεί μία φθηνή οικονομικά λύση, οι δυνατότητές της στον καθαρισμό, στο γυάλισμα και στην εξαφάνιση των οσμών είναι αξεπέραστες. Χάρη στην σύστασή της αποτελεί μαζί με το ξύδι την ιδανική επιλογή για να αντικαταστήσετε τα χημικά καθαριστικά που επιβαρύνουν την υγεία αλλά και την τσέπη σας!

#1 Για την λεκάνη της τουαλέτας

Δημιουργήστε ένα σπρέι με μισή κούπα νερό, μισή κούπα λευκό ξύδι και μισή κούπα σόδα και ψεκάστε το εσωτερικό της λεκάνης. Τρίψτε τοπικά με το βουρτσάκι και αφήστε το να δράσει. Επίσης, αν αφήσετε την σόδα να δράσει ολόκληρο το βράδυ, το οξύ της θα διώξει το πουρί της λεκάνης.

#2 Αστραφτερή μπανιέρα-ντουζιέρα

Αναμείξτε τρία μέρη σόδας με ένα μέρος ζεστό νερό και μία κούπα λεμονιού. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι στο μείγμα και τρίψτε την επιφάνεια της μπανιέρας με την σκληρή μεριά του. Αφήστε το να δράσει για λίγη ώρα και ξεπλύντε με άφθονο νερό.

#3 Γυάλισε τα πλακάκια και το πάτωμα

Για τους αρμούς δημιουργήστε μία πάστα με 3 κουταλιές σόδας και μία κουταλιά νερό και τρίψτε με μία οδοντόβουρτσα για να απομακρύνετε τους επίμονους λεκέδες. Για να γυαλίσουν, σε ένα μπουκάλι για ψεκασμό βάλτε μισή κούπα λεμόνι, μισή κούπα υγρό καθαριστικό πιάτων και τέσσερις κουταλιές σόδα.

#4 Στην αποχέτευση

Βάλτε μία κούπα μαγειρική σόδα στην αποχέτευση και έπειτα ρίξτε ζεστό ξύδι και βραστό νερό. Προσέξτε να μην τα ρίξετε απότομα γιατί από την αντίδραση θα δημιουργηθούν αφροί και αναθυμιάσεις.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος Ανακαίνιση Διακόσμηση 2019 πατώντας εδώ