Μπιφτεκόπιτσα!

Μπιφτεκόπιτσα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υλικά
500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με λίγο χοιρινό)
2 αυγά
Λίγο τρίμμα φρυγανιάς
Μυρωδικά που σου αρέσουν (σκόνη κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι ή ότι θες από αυτά)
Αλάτι-πιπέρι

Για από πάνω
Σάλτσα πίτσας ή κάνεις δική σου
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα ή κάποιο τυρί που λιώνει
Λαχανικά σε στικς (πιπεριές, κρεμμύδι, μανιτάρια ή άλλα)

Γενικά κάνεις τον κιμά με υλικά που είναι του γούστου σου, όπως όταν κάνεις μπιφτέκια.

Εκτέλεση
1. Μπορείς να ακολουθήσεις δύο τρόπους παρασκευής. Ή θα προψήσεις τον κιμά και μετά θα βάλεις τα υλικά επικάλυψης από πάνω μισομαγειρεμένα ή θα τα βάλεις όλα τα υλικά μαζί από την αρχή.

2. Αφού ζυμώσεις τον κιμά όπως για τα μπιφτέκια, παίρνεις ένα ταψάκι της πίτσας ή ένα πυρίμαχο χαμηλό σκεύος διαμέτρου περίπου 30 εκατ. ή πάνω σε χαρτί φ. στο ταψί του φούρνου και απλώνεις τον κιμά σαν να είναι ζυμάρι πίτσας.

3. Στην περίπτωση που θα προψήσεις τον κιμά (10-12 λεπτά), την ώρα που ψήνεται περνάς τα λαχανικά από ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι(1 κ.σ.) για να μαραθούν λιγάκι. Βγάζεις τη βάση πίτσας-μπιφτέκι από το φούρνο στραγγίζεις ότι λίπος έχει βγάλει, απλώνεις τη σάλτσα επάνω, μετά την τριμμένη μοτσαρέλα και από πάνω τα μισοσωταρισμένα λαχανικά. Ψήνεις για άλλα 8-10 λεπτά, ανάλογα με το πώς την θέλεις  και έτοιμος.

4. Αν θέλεις να κάνεις τη δουλειά μια κι έξω, αφού απλώσεις τον κιμά στρώνεις τα υλικά από πάνω με τη ίδια σειρά, με τα λαχανικά ωμά, και ψήνεις για 20-25 λεπτά ή μέχρι να σου είναι αρκετό. Καλό είναι στον ενδιάμεσο χρόνο αν μπορείς να στραγγίξεις λίγο το σκεύος.

5. Όταν ξεφουρνίσεις την Mπιφτεκοπίτσα, την αφήνεις 5-10 λεπτά να ισορροπήσει και να σταθεί. Από πάνω του πάει πολύ να την ραντίσεις με μια bbq sauce ή αν σ’ αρέσουν τα καυτερά, μερικές σταγόνες tabasco ή και τα δύο!

Όσον αφορά το τι θα πιεις… Τι τώρα; Κουβέντα θα πιάσουμε; Μπύρα, μπύρα, μπύρα. Τέλος!

Πηγή: provocateur.gr