Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / 4 Μύθοι & 1 Αλήθεια… για την περίοδό σας!
4 Μύθοι & 1 Αλήθεια… για την περίοδό σας!

4 Μύθοι & 1 Αλήθεια… για την περίοδό σας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα θεωρούμε ακόμα «ταμπού» το να μιλάμε για θέματα όπως είναι η εμμηνόρροια, κοινώς η περίοδος. Ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός ωστόσο, έχει περάσει, περνάει ή θα περάσει από το στάδιο αυτό και σίγουρα κάποιοι μύθοι πρέπει να ξεπεραστούν καθώς η συγκεκριμένη διαδικασία είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό στη ζωή μιας γυναίκας.

ΜΥΘΟΣ #1

Σεξ

Το γεγονός πως δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος ενώ έχετε περίοδο, είναι ίσως και ο μεγαλύτερος μύθος. Κάνοντας σεξ χωρίς προφυλάξεις κατά την διάρκεια της περιόδου, «φλερτάρετε» με μια εγκυμοσύνη, καθώς η διάρκεια που θα παραμείνει το σπέρμα μέσα σας, μπορεί να συμπίπτει με την ωορρηξία σας και να επιτευχθεί η γονιμοποίηση του ωαρίου.

ΜΥΘΟΣ #2

Μπάνιο

Λέγεται πως το μπάνιο ή ακόμα και το ντους κατά τη διάρκεια της περιόδου δεν επιτρέπεται και δεν είναι ασφαλές. Αυτό συμβαίνει γιατί το ζεστό νερό είτε αυξάνει την αιμορραγία, είτε την σταματάει. Ωστόσο, το ζεστό νερό μπορεί πράγματι να βοηθήσει στις κράμπες και τους πόνους περιόδου και θα ανακουφιστείτε. Και τέλος, είναι πιο υγιεινό να πλυθείτε στα ευαίσθητα σημεία με νερό, παρά με μαντηλάκια ή άλλα ήδη καθαρισμού της συγκεκριμένης περιοχής.

ΜΥΘΟΣ #3

Άσκηση

Στα παλιά τα χρόνια, οι γυναίκες που είχαν περίοδο, έμεναν στο σπίτι και δεν έκαναν σχεδόν τίποτα. Και φυσικά το να μην μετακινείστε ή να ασκείστε ενώ έχετε περίοδο, είναι ένας ακόμα μύθος. Έχει αποδειχθεί πως η άσκηση βοηθάει στο να εξομαλυνθούν οι πόνοι και οι κράμπες περιόδου και ο συγκεκριμένος μύθος καταρρίπτεται καθημερινά, καθώς αθλήτριες παγκόσμιας κλάσης, ασκούνται ακόμα και όταν έχουν περίοδο.

ΜΥΘΟΣ #4

Ταμπόν

Ο συγκεκριμένος μύθος αφορά κυρίως την πρώτη φορά που θα αποκτήσει μια κοπέλα περίοδο. Δεν υπάρχει όμως λόγος να αποφεύγεται η χρήση ταμπόν κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει σωστά τις οδηγίες χρήσης.

& η Αλήθεια!

Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας, γιατί η περίοδος διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα και τίποτα δεν είναι θέμα «κανόνα».

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 40 πατώντας εδώ