Αρχική Σελίδα / Υγεία / Ιατρικά Θέματα / ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΙ ΠΟΝΟΙ: Ποιος είναι ο ρόλος του στρες;
ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΙ ΠΟΝΟΙ: Ποιος είναι ο ρόλος του στρες;

ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΙ ΠΟΝΟΙ: Ποιος είναι ο ρόλος του στρες;

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Της Ξανθής Θεοφίλου
Φυσικοθεραπεύτριας

Οι ειδικοί προειδοποιούν, ότι στις μέρες μας κατά ένα μεγάλο ποσοστό οι μυοσκελετικοί πόνοι συνήθως οφείλονται στην πολύπλοκη καθημερινότητα, το άγχος και τα προβλήματα. Ειδικά η ανασφάλεια, εργασιακή και οικονομική που κυριαρχεί, έχει επιδεινώσει τη νόσο ακόμα και σε νέους ανθρώπους, που αναζητούν λύσεις και θεραπεία καταφεύγοντας σε εξετάσεις και ιατρικές συμβουλές.

Οι πόνοι αυτοί, οι οποίοι σύμφωνα με την ιατρική οφείλονται συνήθως σε ρευματικές, νευροπαθητικές ή μυοσκελετικές παθήσεις, ενισχύονται σε περιόδους έντονου άγχους, επηρεάζοντας την καθημερινότητα και δημιουργώντας εικόνα πραγματικής ασθένειας στον πάσχοντα.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από μυοσκελετικούς πόνους, συνήθως υποφέρουν από αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία, ισχιαλγία, χρόνια οστεοαρθρίτιδα, νευραλγίες κ.α.

Τα άτομα που υποφέρουν από συχνούς ή χρόνιους πόνους, σύμφωνα με μελέτες αδυνατούν να ελέγξουν το άγχος τους, με συνέπεια να καταφεύγουν σε αναλγητικά ή αντικαταθλιπτικά φάρμακα, τα οποία και εκείνα με τη σειρά τους δημιουργούν ανεπιθύμητες συνέπειες λόγω συχνής χρήσης. Συχνά, υπάρχει πλήρης αδυναμία του ασθενούς να εκτελέσει απλά καθημερινά καθήκοντα.

Πριν βεβαίως γίνει η διάγνωση από τον γιατρό σας ότι απλά υποφέρετε από μυοσκελετικά προβλήματα, καλό θα είναι να αποκλειστεί η ύπαρξη κάποιου άλλου νοσήματος, που προκαλεί τον πόνο.

Τέλος, παρά τον επώδυνο χαρακτήρα των συμπτωμάτων και τη χρονιότητα των μυοσκελετικών πόνων, αυτοί δεν αποτελούν κάποιο θανατηφόρο ή εξελισσόμενο νόσημα.

Δοκιμάζουμε φυσιοθεραπεία
Η φυσιοθεραπεία έχει αποδειχθεί πολλές φορές χρήσιμη για τους ασθενείς με χρόνιους πόνους. Επιπλέον, ο φυσιοθεραπευτής σας μπορεί να σας βοηθήσει με ένα πλάνο θεραπείας αντίστοιχο των αναγκών και των δυνατοτήτων σας αλλά και να σας διδάξει τεχνικές για να ανακουφίζετε τον πόνο μόνοι σας.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε όλο το τεύχος 20 πατώντας εδώ