Αρχική Σελίδα / Υγεία / ΥΓΕΙΑ: Φθηνότερα τα φάρμακα σύμφωνα με τη νέα λίστα!
ΥΓΕΙΑ: Φθηνότερα τα φάρμακα σύμφωνα με τη νέα λίστα!

ΥΓΕΙΑ: Φθηνότερα τα φάρμακα σύμφωνα με τη νέα λίστα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Από δημοσιογραφικές πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, μας γνωστοποιήθηκε ότι το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας. Σε  αυτό, εξ όσων  εκτιμούμε  «δεν υπάρχει καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων, ενώ μειώνονται έως 7% οι τιμές σε πολλά  από αυτά»…

Πιο συγκεκριμένα

Το δελτίο περιλαμβάνει την αναθεώρηση των τιμών 8.057 φαρμακευτικών σκευασμάτων. Από τα φαρμακευτικά αυτά σκευάσματα, σε 4.985 διατηρείται σταθερή η τιμή τους χωρίς καμία αύξηση, ενώ σε 3.072 μειώνεται η τιμή τους, έως 7%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Από την αναρτηθείσα λίστα, προκύπτει, μια σημαντική μείωση του κόστους τόσο σε επίπεδο νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, όσο και σε επίπεδο εξωνοσοκομειακής δαπάνης.

Η συνολική εξοικονόμηση για κράτος και ασθενείς αναμένεται να ξεπεράσει τα 180 εκατ. ευρώ ετησίως, όπως εκτιμά το Υπουργείο.

Σε ετήσια βάση η αναθεώρηση των τιμών…

«Επισημαίνεται επίσης ότι παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το νόμο η αναθεώρηση των τιμών των φαρμάκων γίνεται μία φορά ετησίως, το νέο δελτίο τιμών εκδίδεται σήμερα μετά από ενάμισι χρόνο, εξαιτίας της έλλειψης βούλησης της προηγούμενης κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο» για το νέο δελτίο τιμών.

Το Υπουργείο Υγείας, με αφορμή το νέο δελτίο, επισημαίνει ότι βούληση του είναι η συνέχιση των προσπαθειών για τον εξορθολογισμό των δαπανών στην υγεία, την προστασία του κοινωνικού συνόλου και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

της Έφης Βαλίλα, Δημοσιογράφος